Η...Μπάρμπι καταστρέφει τα δάση

Η Greenpeace κατηγόρησε τη...Μπάρμπι για καταστροφή των τροπικών δασών αφού η συσκευασία της κούκλας, σύμφωνα με έρευνα, προέρχεται από τροπικά δάση της Ινδονησίας.

Αρκετοί ακτιβιστές της Greenpeace, ντυμένοι ως Kεν (ο...σύζυγος της Μπάρμπι) συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της Mattel, κοντά στο Λος Αντζελες με ένα πανό που έγραφε ότι η Μπάρμπι συμβάλλει
στην καταστροφή των τροπικών δασών. Δίπλα στο διάσημο λογότυπο της εταιρείας έβαλαν ένα πανό που έγραφε "Μπάρμπι, χωρίζουμε. Δεν βγαίνω με κορίτσια που συμβάλλουν στην αποψίλωση."

Οι ακτιβιστές εντόπισαν χαρτιά της Mattel, η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής παιχνιδιών στον κόσμο, αλλά και άλλων εταιρειών όπως της Disney που χρησιμοποιούν από την ινδονησιακή χαρτοποιϊα Asia Pulp and Paper, την οποία η Greenpeace κατηγορεί για καταστροφή των τροπικών δασών.

Η APP απάντησε στην Greenpeace λέγοντας ότι «τα προϊόντα της πληρούν τις νομικές προϋποθέσεις που ισχύουν για όλες τις χώρες και είναι υποχρέωσή μας να τηρούμε αυτούς τους νόμους, όχι να ικανοποιούμε τις παράλογες και αβάσιμες απαιτήσεις μίας ΜΚΟ που εδρεύει στο εξωτερικό».

Keywords
Τυχαία Θέματα