Η Πολιτική πρόταση του Στ.Τζουμάκα

ΤΙ ΕΙΠΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Να είναι υποψήφια η Προοδευτική Πολιτική – Ό,τι δεν είναι δίκαιο, δεν είναι σύγχρονο - Η ελληνική κοινωνία και η προοδευτική παράταξη θέλει λύση για το τώρα και το αύριο. -Η λύση θα είναι η Προοδευτική πολιτική και η στροφή στην πραγματική οικονομία και στην εργασία.
1) Ανθρωπιστική κρίση. Αίτια:
Κατάρρευση εισοδήματος, ανεργία, φαύλος κύκλος ύφεσης και λιτότητας.
o Η νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική που κύριους άξονες είχε και έχει τη μονόπλευρη δημοσιονομική σταθερότητα και τη μείωση του ελλείμματος σε μια οικονομία που μειώνεται ήδη ο εθνικός πλούτος και τα έσοδα, έχει οδηγήσει σε πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική ανισορροπία και σε :
Σε ένα εκατομμύριο σχεδόν ανέργους, σε πρωτοφανή φτωχοποίηση, σε διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Έχει οδηγήσει τη χώρα στο φαύλο κύκλο της ύφεσης και της λιτότητας και σε περαιτέρω υποτίμηση.
Σε εγκαθίδρυση ενός σύγχρονου μεσαίωνα που συνεπάγεται: περαιτέρω μείωση εισοδημάτων, μείωση του μισθολογικού κόστους εργασίας, ανεργία, κατεδάφιση του οικοδομήματος του κοινωνικού κράτους, μια νέα φτώχεια, μια νέα ύφεση.
Σε ακύρωση κοινωνικών κατακτήσεων, την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, την υπό-χρηματοδότηση υπηρεσιών του κοινωνικού κράτους ή των δημοσίων επενδύσεων, τις απολύσεις εργαζομένων, τη καθιέρωση της ημι-απασχόλησης, τη μείωση αποδοχών, τη διεύρυνση της παραοικονομίας. Αυτή η στρατηγική και αυτές οι αντικοινωνικές και αντί-αναπτυξιακές επιλογές, έχουν όνομα. Αποτελούν μια «νέα» μορφή της Αντιμεταρρύθμισης και της συντηρητικής πολιτικής.
o Η νεοφιλελεύθερη κυριαρχία τόσο στην Ε.Ε. όσο και στη χώρα μας και μέσω της εγκατάστασης του Δ.Ν.Τ. στους κόλπους της, οδήγησε σε ήττα της πολιτικής και ιδιαίτερα σε ήττα της Προοδευτικής πολιτικής. Οδήγησε σε ήττα τις δυνάμεις της εργασίας. Δεν μιλάμε πλέον για κρίση εισοδήματος, για κρίση ανεργίας, θα μιλάμε για κρίση ανθρωπιστική και για τους ανθρώπους της κρίσης.

2) Πολιτική κρίση. Κοινοβουλευτική εκτροπή. Κυβέρνηση Παπαδήμου που δεν έχει εκλεγεί από το λαό.

o Η κρίση είναι πολιτική και πολιτική θα είναι η λύση. Διότι δεν υπάρχει διέξοδος με την νεοφιλελεύθερη και συντηρητική στρατηγική, με τους επαχθείς όρους δανεισμού και την στρατηγική του δημόσιου χρέους σε βάρος κρατών-μελών της Ε.Ε., που διαμόρφωσαν οι κύκλοι της χρηματιστηριακής, χρηματοπιστωτικής και παρασιτικής ολιγαρχίας σε αγαστή συνεργασία με το νεοφιλελεύθερο διευθυντήριο της Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., και οδηγεί σε ένα νέο φαύλο κύκλο κρίσης χρέους κρατών, κρίσης χρέους τραπεζών και ύφεσης.

o Όσοι ισχυρίζονται ότι μπορεί να υπάρξει διέξοδος από την κρίση μέσα από τις πολιτικές που δημιούργησαν την κρίση ή έχουν αυταπάτες ή έχουν ψευδαισθήσεις ή ψεύδονται. Και όσο συνεχίζονται αυτές οι πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού, τα αδιέξοδα και η κρίση θα συνεχίζονται. Και αποτελεί κοινό τόπο ότι ο μονόδρομος της λιτότητας και της «έκτακτης ανάγκης» και των «έκτακτων περιστάσεων» α
Keywords
Τυχαία Θέματα