Ας αποδοθεί επιτέλους η δέουσα προτεραιότητα στην επένδυση, στην καινοτομία

Ευγενία Τσουμάνη - Σπέντζα
Βουλευτής Επικρατείας - Νέα Δημοκρατία

«Ύστερα από δύο δεκαετίες επαγγελματικής ενασχόλησης και εμπειρίας στον τομέα των εργασιακών σχέσεων και του διαλόγου εργοδοτών μεταξύ και εργαζομένων, αισθάνομαι την υποχρέωση να εκφράσω την άποψή μου σε ένα κρίσιμο θέμα των ημερών.
Η Κυβέρνηση οφείλει να υποστηρίξει σθεναρά έναντι των δανειστών μας το δικαίωμα των κοινωνικών εταίρων να συναποφασίσουν ανεμπόδιστα για τα
επίμαχα μισθολογικά ζητήματα. Οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση - που ουσιαστικά τίθεται ως απειλή προς τους κοινωνικούς εταίρους - θα δώσει τη χαριστική βολή στη συνδικαλιστική ελευθερία, τη συλλογική αυτονομία και γενικότερα στη λειτουργία της αγοράς εργασίας.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Τρόικα θα πρέπει να δώσουν πειστικές εξηγήσεις για την απαίτησή τους στη σύνδεση του μισθολογικού κόστους με το επίπεδο ανταγωνιστικότητας που σε ό,τι αφορά τη χώρα μας είναι τεχνοκρατικά ελλειμματική, πολιτικά αναποτελεσματική και κοινωνικά εγκληματική.

Η ‘’αξιούμενη’’ μείωση των κατώτατων ορίων μισθών και ημερομισθίων ελάχιστα επηρεάζει αυτά τα μεγέθη. Αντί να λοιπόν να σπαταλείται κρίσιμο πολιτικό κεφάλαιο ας αποδοθεί επιτέλους η δέουσα προτεραιότητα στην επένδυση, στην καινοτομία, στον περιορισμό του διοικητικού κόστους και στη διαμόρφωση ενός αναπτυξιακού φορολογικού πλαισίου που είναι πραγματικά ζητούμενα για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας».
Keywords
Τυχαία Θέματα