Η Μιζουράτα θα μπορεί να λάβει προμήθειες από τη Βεγγάζη

Ο πληθυσμός της Μιζουράτα θα μπορεί στο εξής να λαμβάνει προμήθειες από θαλάσσης από τους αντικαθεστωτικούς, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός 'Αμυνας της Γαλλίας Ζεράρ Λονγκέ. Ο διεθνής συναπισμός "θεωρεί ότι πλοία των αντικαθεστωτικών που θα φεύγουν από τη Βεγγάζη για να μεταφέρουν τρόφιμα στη Μιζουράτα μπορούν να αποπλεύσουν και να μεταφέρουν προμήθειες ", δήλωσε ο γάλλος υπουργός Άμυνας στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter.
"Προηγουμένως η ερμηνεία του εμπάργκο ήταν ότι κανένα πλοίο δεν μπορεί να τροφοδοτήσει καμία πόλη", πρόσθεσε.

"Σήμερα ανοίξαμε και πάλι την κυκλοφορία στο Τομπρούκ και τη Βεγγάζη και, κατά συνέπεια πλοία, από τη Βεγγάζη θα έχουν τη δυνατότητα , παρά το γεγονός ότι υπάρχει ένα κανταφικό πολεμικό ναυτικό, να μεταφέρουν προμήθειες στη Μιζουράτα, διότι ο συνασπισμός θα αποτρέψει κάθε πράξη βίας εκ μέρους του κανταφικού πολεμικού ναυτικού', εξήγησε.

"Η κατάσταση στη Μιζουράτα είναι εξαιρετικά δυσχερής... θα διασφαλίσουμε ότι μεταξύ Λίβυων θα έρθει βοήθεια από τη Βεγγάζη και ότι σε καμία στιγμή τα στρατιωτικά μέσα των κανταφικών δυνάμεων δεν θα μπορέσουν να την εμποδίσουν", είπε προσθέτοντας ότι κατανοεί "την ανυπομονησία των αντικαθεστωτικών".

Η απόφαση 1973 του ΟΗΕ "έχει ως στόχο να εμποδισθούν τα στρατιωτικά πλήγματα μέσω της αεροπορικής δράσης. Ε λοιπόν, η αεροπορική δράση έχει τα όριά της", είπε ο γάλλος υπουργός Αμυνας.

Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα "καθήλωσης" του διεθνούς συνασπισμού στη λιβυκή κρίση, ο Ζεράρ Λονγκέ τόνισε ότι από τη στιγμή που υπάρχει απόφαση να μην γίνουν χερσαίες επιχειρήσεις , είναι προφανές ότι θα πάρει περισσότερο χρόνο. Αλλά σήμερα ποιος θέλει να κάνει χερσαίες επιχειρήσεις στη Λιβύη; Καμία χώρα του συνασπισμού, είπε.
Keywords
Τυχαία Θέματα