Η κοινωνική συνοχή βασίζεται σε μια ισοδίκαιη κατανομή των βαρών

Παρέμβαση υπέρ των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, τονίζοντας ότι η κοινωνική συνοχή βασίζεται σε μια ισοδίκαιη κατανομή των βαρών.
Ο κ. Παπούλιας τόνισε προς τους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ ότι συμπλέει μαζί τους και ότι ο ελληνικός λαός έδωσε όσα μπορούσε να δώσει. «Δίνεται μια μάχη για να επιζήσουμε σαν Ελλάδα, αυτό είναι
το κυρίως ζητούμενο. Αν επιζήσει η Ελλάδα όλα τα άλλα θα τα βρούμε», σημείωσε, προσθέτοντας πάντως ότι «η προσφορά όλων πρέπει να αναλογεί στο τι μπορεί να δώσει ο καθένας από μας». Χαρακτήρισε επίσης απαράδεκτο το ότι κάποιοι διαφεύγουν και ότι κάποιοι άλλοι κάνουν τον «κουτό», ενώ άλλοι καλούνται να πληρώσουν την κρίση. «Δεν βρήκαμε τους εργαζόμενους να τους φορτώσουμε όλη την κρίση. Υπάρχουν και άλλοι κύριοι που έβγαλαν τα λεφτά τους δεξιά και αριστερά και έχουν αγοράσει το μισό Λονδίνο», υπογράμμισε. Όπως ανέφερε μάλιστα ο κ. Παπούλιας, κατά τη συνάντησή του με τη γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, την περασμένη εβδομάδα, τής είπε ότι αν θέλει κι άλλα μέτρα, θα πρέπει να τα ζητήσει από άλλο λαό. Αποκάλυψε επίσης ότι βρέθηκε σε δύσκολη θέση όταν η κ. Μέρκελ τον ρώτησε «τι κάνουν οι πλούσιοι Έλληνες». «Απάντησα», είπε, «ότι ο καθένας συνεισφέρει με βάση τον πατριωτισμό του». Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, ευχαρίστησε τον κ. Παπούλια και τόνισε πως πρωταρχικός μεν στόχος είναι να σωθεί η χώρα, αλλά και οι Έλληνες να έχουν αξιοπρέπεια. «Οι πολιτικές που ασκούνται εμπεριέχουν μεγάλες ανισότητες για μισθωτούς και συνταξιούχους. Δεν συμβάλλουν όλοι και αυτό οι πολιτικοί το αποδέχονται», σημείωσε ο κ. Παναγόπουλος. Πρόσθεσε μάλιστα ότι και στον ίδιο η κ. Μέρκελ είχε επισημάνει ότι οι Έλληνες αγοράζουν ολόκληρα τετράγωνα στο Βερολίνο και πως ο ίδιος της απάντησε ότι προφανώς «θα είναι οι Έλληνες εκείνοι που τις μίζες που έδωσε η Siemens και η Ferrostaal φέρνουν και τις ξανατοποθετούν στο φυσικό τους χώρο».
Keywords
Τυχαία Θέματα