Η καμαριέρα δεν γνώριζε την ταυτότητα του Στρος Καν

ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ
Η καμαριέρα, που αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο στην ιστορία της σεξουαλικής επίθεσης και της απόπειρας βιασμού, που φέρεται ότι πραγματοποίησε εις βάρος της ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, δεν είχε ιδέα για την ταυτότητα του παρ'ολίγον βιαστή της, μέχρι την επομένη της επίθεσης, όπως ισχυρίστηκε ο δικηγόρος της την Τρίτη. Η 32χρονη υπάλληλος του ξενοδοχείου Sofitel
είναι χήρα με μία κόρη 15 ετών και κατάγεται από την Αφρικανική Γουϊνέα από όπου και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη πριν από 7 χρόνια, ανέφερε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος της Τζέφρι Σαπίρο, σκιαγραφώντας το προφίλ της. " Δεν είχε ιδέα για ποιος ήταν ούτε και είχε οποιεσδήποτε προγενέστερες συναλλαγές μαζί του " τόνισε ο Σαπίρο, που εξειδικεύεται σε υποθέσεις που αφορούν σωματικές βλάβες. Το επεισόδιο φέρεται ότι συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου στη Νέα Υόρκη, και η καμαριέρα δήλωσε ότι αγνοούσε την ταυτότητα του άντρα που της επιτέθηκε μέχρι την Κυριακή.

" Ένας φίλος της της τηλεφώνησε και την ρώτησε αν είχε καθόλου ιδέα ποιος ήταν ο άνθρωπος που της προσπάθησε να τη βιάσει ", είπε χαρακτηριστικά ο Σαπίρο.

Ο 62χρονος Ντομινίκ Στρος Καν βαρύνεται με τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης, της απόπειρας βιασμού, της σεξουαλικής παρενόχλησης, της παράνομης κράτησης και του εξαναγκασμού σε θωπείες. Αν καταδικαστεί με βάση το παραπάνω κατηγορητήριο μπορεί να χρεωθεί με εγκλεισμό στις φυλακές πάνω από 25 χρόνια.

Οι δικηγόροι του πάντως αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες, τη Δευτέρα ενώπιον του Δικαστηρίου Κακουργημάτων του Μανχάταν.

Θα ήταν ιδανικό να παραιτηθεί
Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ, επιδιώκει να έρθει σε επαφή με τον προφυλακισμένο επικεφαλής του Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, προκειμένου να ενημερωθεί για τις προθέσεις του και τα σχέδια του σε σχέση με το πόστο του στον Οργανισμό, σύμφωνα με όσα δήλωσαν την Τρίτη δύο από τα μέλη του Συμβουλίου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή έχει το δικαίωμα να μετακινήσει τον Στρος Καν από τη θέση του. Ο ένας από τους δύο αξιωματούχους του Ταμείου επεσήμανε ότι το ιδανικό θα ήταν να υποβάλλει την παραίτησή του ο Γάλλος διευθυντής του ΔΝΤ, αν και το έτερο από τα μέλη του Συμβουλίου πήρε αποστάσεις από αυτή τη θέση, λέγοντας ότι αυτό το συναίσθημα δεν είναι κοινό και στα 24 μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου.

Σε δηλώσεις πάντως του εκπροσώπου του ΔΝΤ, αφού επισημαίνεται ότι ο Οργανισμός δεν είχε καμία επαφή με το Ντομινίκ Στρος Καν από την ημέρα που συνέβη το περιστατικό και τη μετέπειτα σύλληψή του, μέχρι σήμερα, διευκρινίζεται ότι δεν έχει προγραμματιστεί κάτι τέτοιο, ενώ εκτιμάται ότι θα συμβεί " εν ευθέτω χρόνω ".
Δεν είναι σε θέση να διοικήσει το ΔΝΤ
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ δήλωσε σήμερα ότι ο Ντομινίκ Στρος-Καν δεν είναι σε θέση να διευθύνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), μετέδωσε το οικονομικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires.

Keywords
Τυχαία Θέματα