Κοντά στην ταυτοποίηση των δολοφόνων του Μανώλη Καντάρη

Στα ίχνη των τριών δραστών της δολοφονίας του Μανώλη Καντάρη, τα ξημερώματα της 10ης Μαϊου, φαίινεται ότι βρίσκονται οι διωκτικές αρχές. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ στρέφουν την έρευνα τους σε πολυμελή ομάδα αλλοδαπών -από χώρα της βορείου Αφρικής- που φαίνεται να συνδέονται με την επίθεση στον ατυχο 44χρονο, καθώς και με αλλες εγκληματικές ενέργειες το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Τα βίντεο από δύο κάμερες που έχουν καταγράψει τις κινήσεις των τριών δραστών της εν ψυχρώ δολοφονίας, αποτελούν τη «βάση» της έρευνας
των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Σε ένα από τα βίντεο φαίνεται σχετικά καθαρά το πρόσωπο ενός εκ των δραστών, ο εντοπισμός του οποίου αποτελεί αυτή τη στιγμή τον κύριο στόχο της έρευνας.

Επίσης, αποτυπώματα των δραστών φέρεται να έχουν εντοπιστεί στα ρούχα του θύματος και σε άλλα αντικείμενα στο σημείο της δοοφονίας του 44χρονου. Ερευνα γίνεται και στα αρχεια των υπηρεσιών Αλλοδαπών της ΕΛΑΣ.

Πάντως, τα σχετικά βίντεο έχουν δοθεί για επεξεργασία στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας προκειμένου να παραχθεί η ευκρινέστερη δυνατή εικόνα των δραστών. Παράλληλα επιχειρείται να συγκεντρωθούν στοιχεία από στέκια αλλοδαπών, κυρίως από χώρες της βορείου Αφρικής, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, του Κολωνού, των Πατησίων και αλλού.

Μεγάλη έρευνα γίνεται και μέσω των συστημάτων της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τις κλήσεις κινητών τηλεφώνων που έγιναν στην περιοχή όπου σημειώθηκε η εν ψυχρώ δολοφονία, έτσι ώστε να βρεθούν τα κινητά που χρησιμοποίησαν οι δράστες και μέσω αυτών να προσδιοριστούν οι κινήσεις αλλά και οι επαφές τους.

Ερευνα γίνεται ακόμη και σε κλεπταποδόχους προκειμένου να προσδιορισθεί αν κάποιοι προσπάθησαν να πουλήσουν ίδιου τύπου βιντεοκάμερα με αυτήν που είχε ο άτυχος 44χρονος. Οπως δήλωσε στο «ΒΗΜΑ» υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, «είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα σε αυτήν την έρευνα. Ομως προς το παρόν δεν θέλουμε να δημοσιοποιήσουμε συγκεκριμένα στοιχεία, αφού έτσι ελλοχεύει ο κίνδυνος να βοηθήσουμε τους δράστες της επίθεσης να εξαφανισθούν από προσώπου γης».
ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα