Η Ιταλία θέλει τον εξοπλισμό των αντικαθεστωτικών

Η Ιταλία θέλει να εφοδιαστούν με όπλα οι λιβυκές αντικαθεστωτικές δυνάμεις και το θέμα αυτό θα συζητηθεί σήμερα στη Ντόχα από την Ομάδα Επαφής, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών. "Πρέπει να παράσχουμε όλα τα δυνατά μέσα για την άμυνά τους", τόνισε ο Μαουρίτσιο Μασάρι, ο οποίος υπογράμμισε ότι η απόφαση 1973 του ΟΗΕ που επιτρέπει την προσφυγή στη βία κατά του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, "δεν απαγορεύει τον εξοπλισμό των αντικαθεστωτικών".

"Το θέμα του εφοδιασμού με όπλα των αντικαθεστωτικών είναι σαφώς ένα θέμα υπό συζήτηση, για να μπορέσουν να αμυνθούν", πρόσθεσε ο Μασάρι, πριν από την έναρξη της συνόδου στη Ντόχα της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη, στην οποία συμμετέχουν περίπου 20 χώρες και διεθνείς οργανισμοί.

Ο Μασάρι τόνισε ωστόσο ότι καμία απόφαση για το θέμα αυτό δε θα ληφθεί στη σύνοδο της Ντόχας, η οποία θα προσπαθήσει να δώσει μια πολιτική προοπτική στη διεθνή στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη.

Από την πλευρά του, ο βέλγος υπουργός Εξωτερικών Στίβεν Βανάκερε δήλωσε στη Ντόχα ότι η απόφαση του ΟΗΕ δεν προβλέπει τον εξοπλισμό των λίβυων αντικαθεστωτικών.

Σε ερώτηση εάν ο εξοπλισμός των ανταρτών είναι μια πιθανότητα, ο Βανάκερε απάντησε:"Δεν υπάρχει βάση για τον εξοπλισμό πολιτών σύμφωνα με την απόφαση 1973 του ΟΗΕ".
Keywords
Τυχαία Θέματα