Η ελληνική βιοτεχνία έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδα

Η ελληνική βιοτεχνία έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδα εξαιτίας των τραπεζικών πρακτικών μίας άκρως περιοριστικής έως μηδενικής χρηματοδότησης, που αποτελεί βασική αιτία αδυναμίας για συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Αυτό σημειώνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας σε ανακοίνωσή του τονίζοντας ότι έχει από καιρό επισημάνει την ανάγκη δημιουργίας δεσμεύσεων για το τραπεζικό σύστημα, ώστε τα όποια πακέτα ενίσχυσης δίνονται, να αντανακλώνται άμεσα στην πραγματική οικονομία.

Με το δεδομένο του σχεδιασμού της νέας ενίσχυσης
των τραπεζών με εγγυήσεις δημοσίου ύψους 30 δισ ευρώ, αλλά και λόγω της δυσμενούς κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική βιοτεχνία θεωρείται από το ΒΕΑ απαραίτητο οι δεσμεύσεις προς τις τράπεζες να δημιουργούν προϋποθέσεις για χρηματοδότηση των βιοτεχνικών επιχειρήσεων με τα απαιτούμενα κεφάλαια κίνησης.

Το ΒΕΑ σημειώνει ότι τα κεφάλαια αναπτυξιακού χαρακτήρα απευθύνονται στις επιχειρήσεις που είναι σε θέση να σχεδιάζουν τις περαιτέρω αναπτυξιακές προοπτικές τους και είναι απαραίτητα για την ανάταξη της οικονομίας. Η πλειονότητα όμως των βιοτεχνικών επιχειρήσεων οδηγείται σε στάση εργασιών, λόγω αδιεξόδου ρευστότητας και αυτό μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολιτικές που θα υποχρεώνουν τις τράπεζες να λειτουργήσουν χρηματοδοτώντας με τα απαραίτητα κεφάλαια κίνησης τις βιοτεχνικές επιχειρήσεις οι οποίες πρώτιστα πλήττονται από τον περιορισμό της πιστωτικής επέκτασης των τραπεζών.
Keywords
Τυχαία Θέματα