Η Ελλάδα ανταποκρίνεται πλήρως στις υποχρεώσεις της

Ελλάδα ανταποκρίνεται πλήρως στις υποχρεώσεις της ΕΕ, αλλά και στη Σύμβαση της Γενεύης, όσον αφορά τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών". Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο υπουργείο, με το διευθυντή του γραφείου της Ευρώπης της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ Ντάνιελ Εντρες.

Ο κ. Παπουτσής τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα
στις σημερινές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες καταβάλλει υπεράνθρωπη προσπάθεια για να αντιμετωπίσει το μεγάλο βάρος των πολλών αιτήσεων ασύλου, αλλά και τον μεγάλο αριθμό των παράνομων μεταναστών, οι οποίοι προσπαθούν μέσω της Ελλάδας, να προσεγγίσουν άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ο υπουργός χαρακτήρισε εθνική αυτή την προσπάθεια.

Από την πλευρά του, ο κ. Έντρες δήλωσε ότι γίνεται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια στην Ελλάδα, η οποία έχει δείξει επιτυχία. Και πρόσθεσε: "Η Υπατη Αρμοστεία εκτιμά τις προσπάθειες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ίδρυση μιας νέας υπηρεσίας ασύλου και θα υποστηρίξει το θέμα της αλληλεγγύης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προς την κατεύθυνση της ίσης κατανομής των βαρών, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η νέα διαδικασία ασύλου".
Keywords
Τυχαία Θέματα