Η Sonae Sierra επεκτείνεται στο Μαρόκο

Τη δραστηριότητά της στην αγορά του Μαρόκο επέκτεινε η διεθνής εταιρεία Sonae Sierra, που δραστηριοποιείται στον κλάδο της ανάπτυξης και διαχείρισης εμπορικών κέντρων, με σκοπό την ανάπτυξη του πρώτου της τέτοιου κέντρου στην Καζαμπλάνκα.

Η εταιρεία υπέγραψε την πρώτη της σύμβαση στη χώρα με τις Μαροκινές εταιρείες Marjane (Όμιλος ONA) και Fonciere Chellah (Όμιλος CDG - Ταμείο Παρακαταθηκών και
Διαχείρισης), με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών ανάπτυξης ενός εμπορικού κέντρου συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας 40.700 m² με 130 καταστήματα, το οποίο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό στα τέλη του 2013. Το εμπορικό κέντρο βρίσκεται μεταξύ του τζαμιού Χασάν II και της μαρίνας της Καζαμπλάνκας, ενώ το εν λόγω κέντρο αποτελεί μέρος του έργου Casablanca Marina, το οποίο προβλέπει χώρους κατοικίας και ψυχαγωγίας, καθώς και εμπορικές χρήσεις.

Οι δραστηριότητες που αναλαμβάνει η Sonae Sierra περιλαμβάνουν έρευνες αγοράς, καθορισμό της διαρρύθμισης των χώρων, γενικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και διαχείριση έργου σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης.

Η Marjane είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ και υπεραγορών στο Μαρόκο και η Fonciere Chellah αποτελεί εταιρεία επενδυτικού κεφαλαίου σε ακίνητα, με παρουσία στον κλάδο της εκμίσθωσης, η οποία ανήκει εξ΄ ολοκλήρου στον όμιλο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Διαχείρισης (CDG), ενός από τα σημαντικότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του Μαρόκου.

Για τον Φερνάντου Γκέντες ντε Ολιβέιρα, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Sonae Sierra, "το Μαρόκο είναι μια αγορά με περισσότερα από 31 εκατομμύρια κατοίκους, η οποία γνωρίζει ταχεία οικονομική ανάπτυξη και στην οποία ο κλάδος των εμπορικών κέντρων έχει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης. Η είσοδός μας στη συγκεκριμένη αγορά εμπεδώνει τη στρατηγική επέκτασης των εργασιών μας στο εξωτερικό και θα μας επιτρέψει να παράσχουμε υπηρεσίες, χάρη στη γνώση και την πείρα, που διαθέτουμε γύρω από κάθε πτυχή της λειτουργίας ενός εμπορικού κέντρου".

Το Μαρόκο θεωρείται αναδυόμενη αγορά, η οποία χαρακτηρίζεται από πολιτική και οικονομική σταθερότητα. Από μακροοικονομικής απόψεως, πέτυχε αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,5%, το 2010, ενώ υπάρχουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας του Μαρόκο στο μέλλον.

Επιπλέον εξελίξεις στην αγορά της Ρουμανίας

Πέρα από την επέκταση και την ανάπτυξη των υπηρέσιών της στο Μαρόκο, η Sonae Sierra πρόσφατα υπέγραψε Συμφωνία Υπηρεσιών Εκμίσθωσης (LSA) με το εμπορικό κέντρο Vitantis Mall στο Βουκουρέστι, με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών εκμίσθωσης, από τον Απρίλιο του 2011. Βάσει της συμφωνίας, η Sonae Sierra θα παράσχει υπηρεσίες εκμίσθωσης στο συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο, το οποίο είναι συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας (GLA) 39.110 m², διαθέτει 56 καταστήματα και εστιατόρια, εξυπηρετώντας τον Τομέα 4 του Βουκουρεστίου και τις γύρω περιοχές.
Keywords
Τυχαία Θέματα