Γιατί ΔΕΝ θα είναι ο Λ.Παπαδήμος η επιλογή των αρχηγών

Ολα δείχνουν οτι ΔΕΝ θα είναι ο Λ.Παπαδήμος ο νεος πρωθυπουργός. Κι αυτό γιατί ο επισκέπτης καθηγητής του πανεπιστήμιου του Harvard θέλει απο πριν δεσμευτικές διαβεβαιώσεις στους όρους που θέτει στα δυο κόμματα που θα στηρίξουν τη νεα κυβέρνηση για να είναι αυτός η επιλογή τους για την πρωθυπουργία:
1) Θέλει να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού - χωρις να εχουν ΚΑΝΕΝΑΝ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΛΟΓΟ
οι Γ.Παπανδρέου και Α.Σαμαράς!! Δεν θέλει - λέει - να είναι...Ζολώτας (όπως την περίοδο 1989-1990). Γιατί δεν θέλει να... "χαλάσει" το όνομα του και την καριέρα του!! Θέλει -λένε - τις προσωπικές δεσμεύσεις όλων και εγγράφως(!), ότι θα είναι κανονικός πρωθυπουργός και όχι υπό αίρεση. Κάτι που είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να συμβεί, τουλάχιστον απο την πλευρά της Ν.Δ.
2) Εάν χρειαστεί να ανακοινώσει πρόσθετα νέα μέτρα λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων, θέλει να γνωρίζει τί και πως θα ενεργήσει. Δεν χρειάζεται να πούμε οτι ΝΔ και Λα.Ο.Σ. ΗΔΗ έχουν ρητά και κατηγορηματικά απορρίψει ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΟ ενδεχόμενο.
Γ.Παπανδρέου και Α.Σαμαράς μίλησαν σήμερα στο τηλέφωνο πριν απο μια ώρα περίπου(για να καταλήξουν οτι δεν μπορεί να ειναι ο Λ.Παπαδήμος με όσα ζητά). Και βέβαια θα μιλήσουν και άλλες φορές και δεν αποκλείεται και συνάντηση τους.
Ολα δείχνουν - όπως πρώτο και μόνο έγραψε το i-R - οτι αναζητείται άλλο πρόσωπο απο αυτό του Λ.Παπαδήμου, του οποίου οι όροι ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν γίνονται αποδεκτοί απο την ΝΔ.
Το i-R έγραψε απο το πρωί οτι ή θα αναλάβει ο Στ.Δήμας την πρωθυπουργία (όπως απο χθες το βράδυ πρότεινε στη σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Α.Σαμαράς) ή κάποιο πρόσωπο όπως ο Βασίλης Μαρκεζίνης.
Keywords
Τυχαία Θέματα