Γιατι δεν ειναι βιώσιμο;

Προχθες, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είπε ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν είναι βιώσιμο. Σήμερα, με το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου, η μετοχή του ΤΤ σημείωσε πτώση κατά 30%. Πως λέγεται αυτό; Δολιοφθορά; Εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων, για να αγοράσουν κοψοχρονιά
το ΤΤ; Πως ακριβώς;
Όταν ο Γ. Στουρνάρας ήταν επικεφαλής του ΙΟΒΕ, μπορούσε να κάνει ότι δηλώσεις ήθελε. Σήμερα είναι υπουργός Οικονομικών και τέτοιες δηλώσεις είναι απαγορευμένες. Δεν είναι δυνατό ο αρμόδιος υπουργός να παρεμβαίνει προκειμένου να απαξιωθεί ένα Τραπεζικό Ίδρυμα και μάλιστα το ΤΤ με μεγάλη προσφορά και στην οικονομία και στα νοικοκυριά. Είναι το Ίδρυμα που εκπαίδευσε τους Έλληνες στην αποταμίευση.
Και στο κάτω-κάτω, αν το ΤΤ είναι ζημιογόνο, δεν φταίει το ίδιο. Οι πολύ μεγάλες του ζημιές προέρχονται από το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, τα οποία, εν πολλοίς, είχε υποχρεωθεί να βάλει στο χαρτοφυλάκιό του, από το ελληνικό κράτος, το οποίο κατέχει το 45% του μετοχικού του κεφαλαίου.
Εκτός των άλλων, η δήλωση Στουρνάρα επέφερε ζημιά στο δημόσιο. Θα μπορούσε αυτό να εκληφθεί ως απιστία κατά του δημοσίου; Ο ευαίσθητος Οικονομικός Εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης, μήπως σκέπτεται να παρέμβει; Ή, μήπως, οι παρεμβάσεις του είναι επιλεκτικές;
Όσοι θέλουν να «ξεπουλήσουν» το ΤΤ, χωρίζοντάς το σε «καλό» και «κακό», όπως έγινε με την ΑΤΕ, έχουν αρχίσει να τάσσονται κατά της ανακεφαλαιοποίησης, διότι έτσι, υπάρχει περίπτωση να ξεπεράσει τα προβλήματα και να μη ξεπουληθεί, προς όφελος των επίδοξων αγοραστών, αλλά και εκείνων που θα συμβάλουν στην απαξίωση της μετοχής του ΤΤ, οι οποίοι θα πάρουν το...κατιτι τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα