Για ένα ακόμη έτος στο Αφγανιστάν

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ παρέτεινε για δώδεκα ακόμη μήνες την παραμονή του στο Αφγανιστάν, εγκρίνοντας ομόφωνα το γερμανικό σχέδιο ψηφίσματος. Η αποστολή του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν (UNAMA) που αποτελείται από περισσότερα από 1.000 άτομα και εδρεύει στην Καμπούλ, θα παραμείνει μέχρι τις 23 Μαρτίου του 2012 προκειμένου να υποστηρίξει την μετάβαση του ελέγχου της ασφάλειας της χώρας στην κυβέρνηση του προέδρου Χαμίντ Καρζάι.

Το Συμβούλιο
Ασφαλείας πρόσθεσε ότι η UNAMA θα πρέπει να βοηθάει την Καμπούλ σε ζητήματα διακυβέρνησης, δικαιοσύνης καθώς και σε κοινωνικά και οικονομικά θέματα.

Η αποστολή του ΟΗΕ θα ενισχύσει τη συνεργασία της με τη Διεθνή Δύναμη Βοήθειας για την Ασφάλεια (ISAF) και το ΝΑΤΟ που έχει πάνω από 100.000 στρατιώτες στο Αφγανιστάν.

Ο Στάφαν ντε Μαστούρα, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για το Αφγανιστάν και επικεφαλής της UNAMA, ανέφερε στο Συμβούλιο Ασφαλείας την προηγούμενη εβδομάδα ότι το επόμενο έτος είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την Καμπούλ επειδή θα αναλάβει περισσότερες ευθύνες κυρίως στους τομείς της ασφάλειας και των στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα