Aprilia 800 για όλους!

Οταν στο Σαλόνι της Eicma, το Gruppo Piaggio παρουσίασε τις πρώτες φωτογραφίες του νέου mega scooter της θυγατρικής Aprilia όλοι αντελήφθηκαν οτι πρόκειται για ενα...θαύμα της ήρεμης-δυναμικής οδήγησης. Η Piaggio, στην οποία ανήκουν και η Gilera και
η Aprilia, έδειξε να έχει αποφασίσει να ενισχύσει το όνομα της δεύτερης, μικραίνοντας την παρουσία της πρώτης στην αγορά. Έτσι το μεγαλύτερο σκούτερ σε κυβισμό στην αγορά, άλλαξε πλαστικά και εμφάνιση, αλλά και χρώματα και μετονομάσθηκε σε Aprilia. Ο δεύτερος κωδικός, δηλαδή το SRV 850, είναι σαφώς πιο εμπνευσμένος από τον προηγούμενο (GP 800), μιας και το RS αναφέρεται στα σπορ μοντέλα της Aprilia, το “V” στο γεγονός πως ο κινητήρας είναι δικύλινδρος-V και το 850 στο κυβισμό, που είναι 839 κυβικά.
Για την ιστορία πλέον, ο προηγούμενος κωδικός ήταν αξιοπερίεργος γιατί το GP 800 ήταν ένα από τα ελάχιστα μοντέλα στην αγορά, πού “φορούσε” μικρότερο αριθμό, σε σχέση με τον κυβισμό που πραγματικά διέθετε!Να σημειώσουμε ότι το Gilera GP 800 είχε δανειστεί τον κινητήρα, που είχε τοποθετηθεί από την Piaggio, εξ αρχής πάνω σε μοτοσυκλέτα της Aprilia, δηλαδή το Mana 850. Από την άλλη ο συγκεκριμένος V-2 είχε πρωτοπαρουσιαστεί το 2003 πάνω σε μια πρωτότυπη γυμνή μοτοσυκλέτα (αλα Ducati Monster) που ονομαζόταν Gilera Ferro! Άρα η Aprilia, ήταν αυτή που είχε δανειστεί τον κινητήρα από τη Gilera, για να το βάλει στο Mana… Όπως και να έχει, όλα τα project είναι ιδιοκτησία του Gruppo, άρα τα χρησιμοποιεί με οποιονδήποτε τρόπο θεωρεί ότι είναι πιο προσοδοφόρα. Το i-R δοκίμασε την νεα Aprilia στα 800 κ.ε. και δεν σας το κρύβουμε οτι όλοι μας ρωτούσαν "πόσο κάνει" και "εαν είμαστε ευχαριστημένοι" για να την αγοράσουν...Και δεν είχαν άδικο, αν την θέλουν...(ειδικά για τις δικές μας πόλεις).

Είναι αλήθεια ότι το στυλιστικό δημιούργημα των Ιταλών εντυπωσιάζει. Το ρύγχος έγινε αιχμηρό, δύο προβολείς τοποθετήθηκαν και ένας αεραγωγός στη μέση, αντιγράφοντας το εντυπωσιακό Aprilia RSV4. To ίδιο ισχύει και για το πίσω μέρος, που είναι επιθετικού design. Το πίσω κομμάτι της σέλας, για τον συνεπιβάτη έχει αυξήσει το αφρώδες του και έχει παχύνει καθιστώντας το εξαιρετικά άνετο, ενώ έχει αλλαξει και το μπροστινό φτερό. Τα φλας από το σώμα του “φέρινγκ” έχουν μεταναστεύσει πάνω στα μπράτσα των καθρεφτών. Τώρα κάτω από τα ρούχα ο 8βάλβιδος, V-2 κινητήρας των 90 μοιρών, με ψεκασμό και των 800 κυβικών εκατοστών, συνεχίζει να παράγει τους κορυφαίους, για σκούτερ, 76 ίππους στις 7.750 σ.α.λ, τη ροπή των 7,8 χιλιογραμμόμετρων στις 6.000 σ.α.λ. και να επιτυγχάνει τις ίδιες καλές επιδόσεις (τελική πάνω από 200 χ.α.ω).

Με δυο λόγια αξίζει κανείς να αγοράσει το mega scooter. Ηρεμη και ανετη οδήγηση στην πόλη (και στις ημέρες μας οικονομική) ενω μπορεί άνετα να κάνει και ταξίδια χωρίς να κουράζει. Μια άριστη επιλογή και για γυναίκες.
Keywords
Τυχαία Θέματα