Φεστιβάλ Τάνγκο στο Ιδρυμα Κακογιάννης

Το 8ο Φεστιβάλ TangoGreece άνοιξε τις πύλες του στο αθηναϊκό κοινό την Κυριακή 8 Μαΐου, και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 15 Μαΐου. Συγκεκριμένα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζεται το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου με θέμα το Τάνγκο, το 1ο Φεστιβάλ Χοροθεάτρου Τάνγκο "Chamuyo" και η Διεθνής Έκθεση Φωτογραφίας και Εικαστικών
με το ίδιο θέμα.

Το φεστιβάλ φιλοξενεί σε παγκόσμια πρώτη την ταινία μεγάλου μήκους μυθοπλασίας "Tanguero" του EmanuelePersico.

Θα παρουσιαστεί επίσης σε πανελλήνια πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ "Με κλειστά τα μάτια" της Simonetta Rossi ενώ παράλληλα, θα προβληθούν 40 ταινίες μικρού μήκους από την Αργεντινή και άλλες 10 χώρες.

Παράλληλα από τις 9 έως τις 12 Μαΐου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενείται το 1ο Φεστιβάλ Χοροθεάτρου Τάνγκο "Chamuyo". Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει τα δρώμενα "Permisoderesidencia" του EzequielSanucci, "T-connections" του RubenVeliz, "Τheimaginaryhistoryoftango" της AnnaCetti και "CosturadelCorazon" του MarianoOtero. Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρόταση της μουσικοχορευτικής παράστασης "7+7" με την ορχήστρα QuintetoTangarto, όπου δυο χορευτές του Tango και 7 χορευτές του σύγχρονου χορού και του Flamenco ερμηνεύουν ζωντανά 9 ορχηστρικά κομμάτια. Στο φεστιβάλ παρουσιάζεται επίσης η παράσταση "Adios Mi Corazon" με το Quarteto του Μάριου Στρόφαλη και δύο ζευγάρια χορευτών τάνγκο.

Στο πλαίσιο του 8ου φεστιβάλTangoGreece πραγματοποιείται επίσης η Διεθνής Έκθεση Φωτογραφίαςκαι Εικαστικών όπου θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην Αθήνα έργα των διεθνώς αναγνωρισμένων φωτογράφων ArndtGockisch και Zerrin-AydinHerwegh, καθώς και του ζωγράφου Carlosdall'Asta, με αποκλειστικό θέμα το Τάνγκο. Την έκθεση αυτή πλαισιώσουν και έργα Ελλήνων φωτογράφων.
Keywords
Τυχαία Θέματα