Εξηγήσεις στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα επεισόδια

Ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής προσήλθε σήμερα στο γραφείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αναστάσιου Κανελλόπουλου και παρείχε εξηγήσεις για τα επεισόδια που έγιναν το περασμένο Σάββατο, 30 Απριλίου 2011, κατά τον αγώνα μεταξύ της ΑΕΚ και του Ατρομήτου, στο γήπεδο του ΟΑΚΑ. Ο κ. Κανελλόπουλος διεξάγει κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα προς κάθε κατεύθυνση, για τα θλιβερά επεισόδια. Ο αττικάρχης, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε
ότι είχε διαθέσει πάρα πολύ μεγάλη δύναμη για τον επίμαχο αγώνα, ωστόσο, δεν μπορούσε να γίνει ουσιαστικά έλεγχος εισόδου των φιλάθλων, καθώς έμπαιναν κατά ομάδες (μπουλούκια) όπως χαρακτηριστικά είπε.
Και αυτό γιατί είχαν χαλάσει τα "τουρνικέ" (περιστρεφόμενη πύλη εισόδου) και δεν μπορούσαν να ελέγξουν τους εισερχόμενους.
Πρόσθεσε ακόμη ότι η ΕΛ.ΑΣ.
δεν χρησιμοποιεί ακόμη εκπαιδευόμενους σκύλους στα γήπεδα, ενώ δεν μπορούσε να γίνει ρίψη χημικών προκειμένου να αποτραπεί η επέκταση των επεισοδίων.
Μέσα στις επόμενες μέρες, αν όχι και αύριο, ο κ. Κανελλόπουλος θα καλέσει τους εκπροσώπους της ΕΠΟ που είχαν συνάψει τη σύμβαση με την εταιρία ασφαλείας (security) του γηπέδου, τον υπεύθυνο της εταιρίας security, έναν από τους δύο διευθυντές του ΟΑΚΑ, καθώς και τους επικεφαλής αστυνομικ
Keywords
Τυχαία Θέματα