Χρήση του λιμανιού της Κονστάντζα από τις ΗΠΑ

Το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας της Ρουμανίας (CSAT) ενέκρινε τη χρήση από τις ΗΠΑ του αεροδρομίου Μιχαήλ Κογκαλνιτσεάνο, κοντά στην Κονστάντζα και του λιμανιού της πόλης, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, για τη μεταφορά στρατευμάτων προς και από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα ο Ρουμάνος πρόεδρος, Τράιαν Μπασέσκου.

«Στη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας συζητήθηκε το αίτημα των ΗΠΑ
για χρήση του αεροδρομίου Μιχαήλ Κογκαλνιτσεάνου και του λιμένα της Κονστάντζα ως υποδομών για τη μεταφορά στρατευμάτων και στρατιωτικού υλικού από το Ιράκ και το Αφγανιστάν προς την Ευρώπη», ανέφερε ο κ. Μπασέσκου, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας είπε ότι το αεροδρόμιο Μιχαήλ Κογκαλνιτσεάνου και το λιμάνι της Κονστάντζα θα γίνουν δύο στρατηγικής σημασίας υποδομές και για τις ΗΠΑ, εκτός από τη Ρουμανία.

Στις ΗΠΑ θα επιτραπεί επίσης να εγκαταστήσουν προσωρινά τέσσερα αεροσκάφη τάνκερ εναέριου ανεφοδιασμού και τέσσερα C17 μεταγωγικά αεροσκάφη στο αεροδρόμιο, λόγω του εκσυγχρονισμού αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στη Μεσόγειο.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Άμυνας της Ρουμανίας, στη χθεσινή συνεδρίασή του ενέκρινε, επίσης, την τοποθεσία, στην οποία θα εγκατασταθούν στοιχεία της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας, την πρώην αεροπορική βάση Ντεβέσελου.

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας θα ενημερώσει τη Βουλή για τις αποφάσεις του Συμβουλίου Άμυνας.
Keywords
Τυχαία Θέματα