Επιτροπή Φιλίας Βικτωρίας - Κύπρου

Με πρωτοβουλία μελών του πολιτειακού κοινοβουλίου δημιουργήθηκε πρόσφατα Κοινοβουλευτική Επιτροπή Φιλίας Βικτωρίας-Κύπρου. Μέλη της Επιτροπής είναι βουλευτές διαφόρων κομμάτων και αντικείμενο της επιτροπής είναι η γνωριμία όλων των μελών του πολιτειακού κοινοβουλίου με την Κύπρο και τον κυπριακό ελληνισμό της Βικτωρίας.

Συμπρόεδροι της Επιτροπής είναι ο ομογενής βουλευτής Dandenong Γιάννης Πανταζόπουλος και ο φιλελεύθερος βουλευτής Burwood Γκράχαμ
Βατ.

O κ. Βατ, που εξελέγη βουλευτής στις περσινές πολιτειακές εκλογές, έχει ιδιαίτερη σχέση με τους Κυπρίους. Η σύζυγός του Μαρία είναι γόνος κυπριακής οικογένειας, που κατάγεται από την κατεχόμενη Κύπρο.

"Οι γονείς της γυναίκας μου κατάγονται από το Ριζοκάρπασο, μία από τις πόλεις της Κύπρου που ζουν υπό τουρκική κατοχή τα τελευταία 37 χρόνια" δήλωσε στο "Νέο Κόσμο": "Συγκινούμαι όταν εξιστορούν τα γεγονότα της εισβολής και τα δεινά που πέρασε και εξακολουθεί να περνά ο κυπριακός λαός, ιδιαίτερα όσοι ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές εστίες τους εξ αιτίας της εισβολής και της διχοτόμησης του νησιού. Συμμερίζομαι, δε, απόλυτα τον πόνο τους για τον τόπο τους, τους συγγενείς, τις περιουσίες που άφησαν πίσω και για την παράταση της διχοτόμησης και της κατοχής και σχεδιάζω να επισκεφθώ την Κύπρο, μόλις το επιτρέψουν οι επαγγελματικές ασχολίες μου. Δεν μπορούσα, λοιπόν, να μείνω αδιάφορος στο κάλεσμα για δημιουργία Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Κύπρου-Βικτωρίας, η οποία θα αναλάβει το ρόλο διαφωτιστή των συναδέλφων μας για το δράμα της Κύπρου και την παρατεινόμενη κατοχή".
Keywords
Τυχαία Θέματα