Επίσημη επίσκεψη Δημήτρη Δρούτσα στο Κάιρο

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί σήμερα στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου κ. Αμρ Μούσα.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ, ο οποίος έφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο του Καΐρου λίγο πριν τις 11 ώρα Ελλάδος, συνοδευόμενος από τον Γενικό
Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ιωάννη Αλέξιο Ζέπο, συναντάται αυτήν την ώρα με τον Αιγύπτιο Πρωθυπουργό κ. Ισάμ Σάραφ, με τον οποίο θα συζητήσει -- σύμφωνα με διπλωματικές πηγές -- θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων των δύο χωρών στο νέο πολιτικό σκηνικό της χώρας, μετά την αιγυπτιακή επανάσταση της 25ης Ιανουαρίου, αλλά και τα θέματα της Λιβύης και της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Δρούτσας, ο οποίος αργότερα θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Νάμπιλ Ελ Αράμπι, θα επιβεβαιώσει κατά τις συναντήσεις αυτές τα κοινά συμφέροντα των δύο κρατών αλλά και την κοινή οπτική γωνία με την οποία παρακολουθούν τις εξελίξεις οι δύο χώρες και η οποία βασίζεται στην σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή αλλά και τον σεβασμό διεθνούς δικαίου και διεθνών συνθηκών.

Να σημειωθεί ότι ειδικότερα για το θέμα συζήτησης των δύο πλευρών για το θέμα της Λιβύης, οι συναντήσεις του κ. Δρούτσα με την πολιτική ηγεσία της Αιγύπτου αλλά και αργότερα το μεσημέρι με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου κ. Αμρ Μούσα γίνονται σε μία καίρια στιγμή, καθώς στις 14 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο Διεθνής Διάσκεψη για το θέμα της Λιβύης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, της επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Κάθριν Άστον, του Γενικού Γραμματέα της Ισλαμικής Διάσκεψης Εκλεμεντίν Ιχσάνογλου και του Προέδρου της Αφρικανικής Ένωσης Ζαν Πινγκ, καθώς και εκπροσώπων από τους αντικαθεστωτικούς Λιβύους.

Το απόγευμα ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί και με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο Β΄ και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή.

Ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να αναχωρήσει για την Αθήνα στις 10.30 το βράδυ (ώρα Ελλάδος).
Keywords
Τυχαία Θέματα