Επιδρομή κατά του Καντάφι

Αεροπορική επιδρομή κατά των δυνάμεων του Μουάμαρ Καντάφι πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα δυτικά της πόλης Ατζνταμπίγια, έγινε γνωστό από ξένους δημοσιογράφους. Μετά το τέλος της επιδρομής των δυτικών δυνάμεων μια τεράστια στήλη μαύρου καπνού πολλών εκατοντάδων μέτρων ήταν ορατή από μακριά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μετά την προέλαση των δυνάμεων του Καντάφι, που σήμερα ανακατέλαβαν το λιμάνι Ρας Λανούφ
και απειλούσαν την Μπρέγκα, περίπου 80 χιλιόμετρα δυτικά της Ατζνταμπίγια, οι εξεγερμένοι πολλαπλασίασαν τις εκκλήσεις για βοήθεια προς τη διεθνή συμμαχία που εδώ και ημέρες δεν είχε προχωρήσει σε καμία αεροπορική επίθεση.

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στους εξεγερμένους η πόλη Μπρέγκα έπεσε στα χέρια των δυνάμεων του Καντάφι σήμερα νωρίς το απόγευμα αλλά η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Η λιβυκή κυβέρνηση απέλασε σήμερα έναν ανταποκριτή του πρακτορείου Ρόιτερς.

Πρόκειται για τον Μάικλ Γκεόργκι, Αμερικανό πολίτη που ζει τώρα στο Πακιστάν και βρισκόταν στην Τρίπολη από τις 28 Φεβρουαρίου μαζί με μια μικρή ομάδα ξένων δημοσιογράφων. Χθες διατάχθηκε να αποχωρήσει από το λιβυκό έδαφος και αναχώρησε σήμερα για τη γειτονική Τυνησία.

"Λυπούμαστε πολύ για την απόφαση των λιβυκών αρχών να απελάσουν τον ανταποκριτή μας και λυπόμαστε επίσης γιατί δεν δόθηκε από μέρους τους καμία εξήγηση για την απέλασή του" ανέφερε ο διευθυντής του Ρόιτερς Στέφεν Άντλερ.

Ανακοίνωση του λιβυκού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι εάν υλοποιηθεί η γαλλική πρόταση για εξοπλισμό των εξεγερμένων, θα πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του περιεχομένου της απόφασης 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και θα αποτελεί μια κίνηση της Δύσης να προσφέρει όπλα στους "τρομοκράτες".
Keywords
Τυχαία Θέματα