Επεισόδιο ανάμεσα σε μέλη ακροδεξιάς και Ρομά

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε διένεξη που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς σήμερα Τετάρτη μεταξύ μελών ακροδεξιάς παραστρατιωτικής ομάδας και Ρομά στο χωριό Ντιέντιεσπατα, στην ανατολική Ουγγαρία, όπου παραστρατιωτικές ομάδες πραγματοποιούν επιχειρήσεις εκφοβισμού από τις αρχές Μαρτίου, ανακοίνωσε η αστυνομία.

"Διένεξη ξέσπασε για άγνωστους ακόμη λόγους στο Ντιέντιεσπατα ανάμεσα σε μέλη της παραστρατιωτικής ομάδας Vedero και ομάδας Ρομά και τέσσερις
άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι τρεις ελαφρά και ο ένας σοβαρά, και έγιναν πολλές συλλήψεις", ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι έχει επανέλθει η ηρεμία στην περιοχή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το ουγγρικό πρακτορείο ειδήσεων MTI, η φασαρία πιστεύεται ότι άρχισε όταν μέλη της Vedero πέταξαν πέτρες σε σπίτι που ανήκει σε Ρομά και επιτέθηκαν σε έναν 14χρονο Ρομά. Στη συνέχεια σημειώθηκε διένεξη μεταξύ μελών της κοινότητας των Ρομά και των μελών της Vedero.

Μετά τo περιστατικό ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της περιοχής Μπάλιντ Σολτές δήλωσε ότι θα ενισχυθεί η παρουσία των δυνάμεων της τάξης στην περιοχή.

Ο μεσολαβητής που είναι επιφορτισμένος με θέματα μειονοτήτων Έρνε Κάλαϊ δήλωσε ότι, μολονότι οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό αυτό δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, είναι σαφές "ότι τα γεγονότα αυτά ξέσπασαν λόγω της συνεχιζόμενης για μήνες πολιορκίας και εξαιτίας του φόβου και της έντασης που συνοδεύει τη συνεχιζόμενη πρόκληση" από τις παραστρατιωτικές ομάδες προς τους Ρομά.

Ο Κάλαϊ διαβεβαίωσε ότι οι αρχές θα επιβλέπουν στο μέλλον την πρόσβαση στη συνοικία του χωριού στην οποία κατοικούν Ρομά. Επίσης σημείωσε ότι ζήτησε μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν.
Keywords
Τυχαία Θέματα