Εκδόθηκε από το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου βιβλίο βραβευμένου συγγγραφέα

Εκδόθηκε από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου το βιβλίο «Διηγήματα» του Νεόφυτου Νεοφυτίδη, ο οποίος είχε τιμηθεί με το πρώτο βραβείο, στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Συγγραφής Παιδικού-Νεανικού Βιβλίου, για πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα, το 2009. Το διαγωνισμό προκηρύσσει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού Νεανικού Βιβλίου (ΚΣΠΝΒ) και αθλοθετεί το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου.

Το βιβλίο «Διηγήματα»,
διακρίνεται, τόσο για την τεχνική της γραφής, όσο και για το θεματικό του περιεχόμενο, καθώς είναι γραμμένο σε απλή, στρωτή, λογοτεχνική γλώσσα και αναφέρεται σε σύγχρονα θέματα της ατομικής και της ευρύτερης κοινωνικής ζωής. Ο συγγραφέας εξετάζει διάφορες καταστάσεις και γεγονότα που τον εμπνέουν, τον συγκινούν και τον προβληματίζουν, στέλνοντας στους έφηβους αναγνώστες σύγχρονα μηνύματα για τη ζωή και για τον άνθρωπο γενικότερα.

Ο φιλόλογος - συγγραφέας και πρόεδρος του ΚΣΠΝΒ, Κώστας Κατσώνης, αναφέρει χαρακτηριστικά για το βιβλίο: «Ο Νεόφυτος Νεοφυτίδης είναι ένας νέος συγγραφέας, που κάνει με την πρώτη του παρουσία στο χώρο του διηγήματος ένα σημαντικό βήμα στα λογοτεχνικά δρώμενα του τόπου μας. Μέσα στις 100 σελίδες του βιβλίου διαβάζουμε οχτώ καλογραμμένα διηγήματα, που στέλνουν στον κάθε αναγνώστη τα δικά τους μηνύματα. Πρόκειται για ένα βιβλίο που διαβάζεται ευχάριστα, μας ταξιδεύει σε μια ποικιλία θεμάτων, καταστάσεων και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νέοι του σήμερα, δίνοντάς μας ενδιαφέρουσες ιστορίες, σε απλή, στρωτή, λογοτεχνική γλώσσα. Μέσα από τα οχτώ διηγήματα ο συγγραφέας καταθέτει, ταυτόχρονα με τον δικό του λογοτεχνικό τρόπο, σκέψεις, ιδέες και προβληματισμούς για τη σύγχρονη πραγματικότητα, με εμφανή αντιπολεμική διάθεση αλλά και μ’ έναν λανθάνοντα πεσσιμισμό σε κάποιες από τις ιστορίες που πλάθει».

Τα νοήματα του βιβλίου συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο η εικονογράφηση του Σπύρου Προκοπίου, ο οποίος τιμήθηκε στο Διαγωνισμό Εικονογράφησης του Πολιτιστικoύ Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου για το 2010.
Keywords
Τυχαία Θέματα