Εκδηλώσεις από τους δήμους Λεμεσού και Αγίας Πετρούπολης

Δεκαοκτώ καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σε επτά δήμους και κοινότητες της Κύπρου συνδιοργανώνουν οι δήμοι Λεμεσού και Αγίας Πετρούπολης, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των κυπρο-ρωσικών σχέσεων και την προσέλκυση τουριστών από τη ρωσική αγορά.

Ο δήμαρχος Λεμεσού, Ανδρέας Χρίστου, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα αποτελέσματα αυτών των ενεργειών έχουν γίνει αισθητά στην Κύπρο και ιδιαίτερα
στη Λεμεσό, αφού ο αριθμός των ρώσων τουριστών έχει αυξηθεί κατά 74%, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ).

Ο Ρώσος πρέσβης, Βιατσεσλάβ Σούμσκι, ανέφερε πως ''οι κυπρο-ρωσικές σχέσεις έχουν ενισχυθεί σημαντικά μετά την επίσκεψη στην Κύπρο του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντ. Μετβέτεφ, στην Κύπρο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΚΟΤ, Αλέκος Ορουντιώτης, δήλωσε ότι ο Οργανισμός είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πραγματοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων στην Κύπρο, οι οποίες ενισχύουν ιδιαίτερα τις τουριστικές σχέσεις των δυο χωρών, αφού, όπως είπε, ''στο τέλος της σεζόν θα συνειδητοποιήσουμε όλοι, ότι πραγματικά οι εκδηλώσεις αυτές έχουν βοηθήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό να φτάσουμε στους αριθμούς που θέλουμε να φτάσουμε, και υπολογίζουμε μέχρι το τέλος του 2011 να έχουμε στην Κύπρο 320.000 ρώσους επισκέπτες''.

Στις εκδηλώσεις θα πάρουν μέρος, η Στρατιωτική Φιλαρμονική της Αγίας Πετρούπολης, το κουαρτέτο παραδοσιακών οργάνων ''Tepem-Quarter'', οι βιρτουόζοι του ακορντεόν της Αγίας Πετρούπολης ''Pavel Smirnov'', η εκκλησιαστική χορωδία Καθεδρικού Ναού ''Smonly'', και το φημισμένο μπαλέτο Μαριίνσκι ''Κίροφ''.
Keywords
Τυχαία Θέματα