Είδαν φως και...μπήκαν!

Γράφει ο Χρήστος Η. Χαλαζιάς

Ευλογημένη να’ ναι η αμφιβολία
Σας συμβουλεύω να τιμάτε
Χαρούμενα και προσεκτικά εκείνον
Που το λόγο σας εξετάζει
Σαν κάλπικη μονέδα.
Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Πολιτική λύση στο διαφαινόμενο αδιέξοδο του ΠΑΣΟΚ αναζητούν τα στελέχη του, τα οποία έχουν μοιραστεί σε διάφορα στρατόπεδα. Οι περισσότεροι μένουν σιωπηλοί και υπομονετικοί, περιμένοντας
να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη χώρα και οι άλλες ομάδες αναζητούν να αρχίσουν οι διαδικασίες, το αργότερο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ο κ. Παπανδρέου κρατά ψύχραιμη στάση. Κάτι που πρέπει να κάνει κάθε πολιτικός αρχηγός.
Η μια από τις πολλές ομάδες που κάνουν διαφόρων ειδών παρουσιάσεις και όχι παρεμβατικές προτάσεις είναι η γνωστή τρόικα, όπως ονομαστικέ μετά την πρώτη τους ανακοίνωση, μέσω της σύγχρονης ηλεκτρονικής τεχνολογίας, και στη συνέχεια προστέθηκε και ο δοκησίσοφος πανεπιστημιακός δοτός και αυτός βουλευτής και πρώην υπουργός.
Μιλάμε για την ανακοίνωση, που τις ευθύνες για την σημερινή κρίση την έχουν μόνο οι συντεχνίες και ο λαός! Χωρίς βέβαια να αναλαμβάνουν τις τεράστιες δικές τους ευθύνες, που αρχίζουν από τη δεκαετία του ’90 και τις ποιο τραγικές ευθύνες που έχουν για την διαραγεί των κοινωνικών σχέσεων που επήλθε τα δυο τελευταία χρόνια με τους δικούς τους χειρισμούς.
Στο προηγούμενο άρθρο είπαμε ορισμένα πράγματα για την Υπουργό Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης και Φωτοτυπίας, κύριας Άννας Διαμαντοπούλου.
Δεύτερο πρωταγωνιστής της κοινής ανακοίνωσης είναι ο Δήμαρχος Πάρου και δοτός βουλευτής με την ευλογία του κ. Γεωργίου Παπανδρέου. Με τις ίδιες ευλογίες έγινε και υπέρ – υπουργός, και διατηρούσε διπλά γραφεία διπλούς γραμματείς και άπειρο αριθμό συμβούλων και συνεργατών με υψηλούς μισθούς για την αναδιοργάνωση του κράτους.
Τα έργα του σημερινού αναπληρωτή υπουργού Άμυνας και υποψήφιου δελφίνου, είναι πολλά και φέρουν την πιο τραγική πολιτική σφραγίδα.
Ας ξεκινήσουμε με το σχέδιο Καλλικράτης. Με το σχέδιο αυτό θα έφερνε πολλαπλά οικονομικά οφέλη στο κράτος. Ο υποψήφιος δελφίνων δεν είχε αντιληφθεί πως στη διάρκεια του 2011, θα ήταν ακατόρθωτο να μειωθούν κατά 500 εκατομμύρια ευρώ οι δαπάνες. Δεν μας είπε όμως ότι θα την πλήρωναν οι εργαζόμενοι, αφήνοντας π.χ τις ίδιες υψηλές κτιριακές δαπάνες των οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Νόμος αυτός είχε τέτοια επιτυχία που όταν ανέλαβε ο κ. Καστανίδης ζήτησε να ψηφιστεί διορθωτικός νόμος γιατί ο πρώτος είναι φτιαγμένος στο πόδι!
Ένα άλλο κατόρθωμα του ήταν και το θέμα με τους ταξιτζήδες. Κατακαλόκαιρα που όλη η χώρα, όλα τα νησιά κάθε γωνιά της Ελλάδας περίμεναν πως και πως τους τουρίστες για να δουλέψουν οι αγορές και τα ξενοδοχεία για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, οι εργαζόμενοι να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο, παίρνοντας μια ανάσα για να κερδίσουν κάποια παράταση στη ζωή τους, ο κ. Ραγκούσης αποφάσισε αγνοώντας ακόμη και τον πρωθυπουργό να κάνει τη χώρα μπάχαλο, δηλώνοντας απαξιοτικά για τον πολύπειρο συνάδελφ
Keywords
Τυχαία Θέματα