Δυσκολίες λόγω της στάσης της Άγκυρας

Οι κυπριακές Αρχές Πολιτικής Αεροπορίας αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες στη διεκπεραίωση του σοβαρού έργου που επιτελούν, λόγω της στάσης της Άγκυρας , δήλωσε ο πρόεδρος Χριστόφιας. Μιλώντας στη Διεθνή Διάσκεψη για την ασφάλεια των πτήσεων, που οργανώνεται στη Λευκωσία, ο πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι οι δυσκολίες αυτές προκύπτουν από την επίμονη και απαράδεκτη άρνηση της Τουρκίας να επιτρέψει τη χρήση του εναέριου χώρου της στις κυπριακές αεροπορικές εταιρείες. Προκύπτουν επίσης, είπε, από την ακατανόητη άρνηση του Κέντρου Ελέγχου Πτήσεων Άγκυρας
να επικοινωνεί με το Κέντρο Ελέγχου Πτήσεων της Λευκωσίας και από τις παρεμβολές του παράνομου Πύργου Ελέγχου στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου στην κατεχόμενη Κύπρο που επηρεάζουν την ασφάλεια των πτήσεων.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας τόνισε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο ζήτημα που αφορά τη διεθνή πολιτική αεροπορία και που αποτελεί παραβίαση διεθνών συμβάσεων.

Εμείς, ανέφερε , έχουμε ενημερώσει όλους τους διεθνείς οργανισμούς για την παρανομία αυτή και πρόσθεσε ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία, κυρίως με το Eurocontrol και τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

Από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημείωσε ο πρόεδρος Χριστόφιας, αναγνωρίζεται αυτή η παρανομία και υποδεικνύεται συνεχώς στην Τουρκία. "Το θέμα αυτό επηρεάζει και θα επηρεάζει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας", τόνισε ο κ. Χριστόφιας.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι η Κύπρος, λόγω της γεωγραφικής της θέσης και της σύγχρονης υποδομής της, κατέχει όλα τα εχέγγυα για να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο μεταξύ της Ανατολής και της Ευρώπης στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας και της ασφάλειας των πτήσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα