Δολοφονία ενός καμέραμαν από μέλη συμμορίας

Το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Canal 33 του Ελ Σαλβαδόρ ζήτησε να διεξαχθεί "εκτεταμένη έρευνα" για τη δολοφονία του εικονολήπτη Αλφρέδο Ουρτάδο, ο οποίος σκοτώθηκε την Δευτέρα από μια συμμορία στα περίχωρα του Σαν Σαλβαδόρ.

Το Ελ Σαλβαδόρ, μία χώρα με πολύ υψηλή εγκληματικότητα, συγκλονίστηκε πέρσι από τη δολοφονία του Γαλλοϊσπανού φωτογράφου Κριστιάν Ποβέδα ο οποίος είχε αφιερώσει ένα ντοκιμαντέρ σε μια συμμορία, δέκα μέλη της οποίας καταδικάστηκαν τον Μάρτιο, μαζί με έναν αστυνομικό, σε ποινές από 4 έως 30 χρόνια κάθειρξη.

Ο Ουρτάδο, 39 ετών,
είχε ειδικευτεί στο αστυνομικό ρεπορτάζ. Τον γάζωσαν με σφαίρες τρία μέλη μιας συμμορίας στη συνοικία Σαν Μπαρτόλο ντ' Ιλοπάνγκο, 9 χλμ. ανατολικά του Σαν Σαλβαδόρ, ενώ βρισκόταν μέσα σε ένα λεωφορείο που τον μετέφερε στη δουλειά του.

"Το Canal 33 ζητά από τις αρχές της χώρας να διεξάγουν εκτεταμένη έρευνα που θα οδηγήσει στη σύλληψη και τη φυλάκιση των δραστών και των ηθικών αυτουργών" αναφέρει η ανακοίνωση του καναλιού. Σύμφωνα με το κείμενο, υπάρχουν ενδείξεις ότι λόγω της δουλειάς του ο Ουρτάδο "ήξερε πολλά για κάποιο συγκεκριμένο έγκλημα" και τον σκότωσαν για να του κλείσουν το στόμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα