Δοκιμή του διηπειρωτικού πυραύλου Bulava

Ένα νέο ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο θα είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει φέτος δοκιμές διηπειρωτικών πυραύλων της επόμενης γενιάς, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της στρατιωτικής ναυπηγικής βιομηχανίας. Το Yuri Dolgoruky, το πρώτο ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο της νέας κατηγορίας Borei, θα πρέπει ακόμη να προβεί με επιτυχία στην εκτόξευση του πυραύλου Bulava που σχεδιάστηκε να μεταφέρει λόγω των πολλών αποτυχιών που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

"Με την έναρξη της περιόδου της ναυσιπλοΐας όλα τα σκάφη θα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή δοκιμών του Bulava", δήλωσε ο Αλεξάντερ
Χολόντοφ, ένας εκπρόσωπος του ναυπηγείου υποβρυχίων Sevmash.

"Πρόκειται κυρίως για τα υποβρύχια Dmitry Donskoy και Yuri Dolgoruky", σημείωσε.

Το Dmitry Donskoy είναι ένα παλαιότερο σκάφος κατηγορίας Akula που χρησιμοποιήθηκε για τις προηγούμενες δοκιμές του Bulava, ενώ τα υποβρύχια κατηγορίας Borei υποβάλλονταν σε δοκιμές.

Ο Bulava έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρεται από υποβρύχια όπως το Yuri Dolgoruky, αλλά οι επανειλημμένες αποτυχίες του πυραύλου κατά τη διάρκεια των δοκιμών έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση αυτό το δαπανηρό πρόγραμμα.

Το γεγονός ότι το υποβρυχίου που μεταφέρει τον Bulava θα τεθεί σε υπηρεσία στο ρωσικό πολεμικό ναυτικό, θα είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου η οποία ελπίζει να χρησιμοποιήσει τα αυξανόμενα πετρελαϊκά της εισοδήματα για να αυξήσει την επιρροή της.

Ο πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν έχει υποσχεθεί να δαπανήσει σχεδόν 20 τρισεκατομμύρια ρούβλια (705,7 δισ. δολάρια) για την αναβάθμιση των ετοιμόρροπων αμυντικών δυνάμεων της Ρωσίας τα επόμενα 10 χρόνια.

Ο Bulava απέτυχε στις μισές από τις 14 δοκιμές του. Μια 15η δοκιμή είχε προγραμματιστεί το περασμένο έτος, αλλά οι δύσκολες καιρικές συνθήκες του χειμώνα ανάγκασαν τη Μόσχα για να την αναβάλει για το τρέχον έτος.
Keywords
Τυχαία Θέματα