Διακυβερνητική Βουλγαρο-Ρωσική Επιτροπή

Ο υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας, Τράιτσο Τράικοφ επισκέπτεται σήμερα τη Μόσχα για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Διακυβερνητικής Βουλγαρο-Ρωσικής Επιτροπής Οικονομικών, Επιστημών και Τεχνικής Συνεργασίας.

Η Επιτροπή θα εξετάσει ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και θα χαρτογραφήσει μέτρα για τη διεύρυνση της συνεργασίας, μεταξύ άλλων, στο εμπόριο, στην ενέργεια, στις μεταφορές, στις τηλεπικοινωνίες, στις κατασκευές, στη γεωργία και στη στρατιωτικοτεχνική συνεργασία.

Στο τέλος της συνάντησης αναμένεται να υπογραφούν μνημόνιο
κατανόησης στους τομείς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και σχέδιο για την εφαρμογή μνημονίου συνεργασίας στον τομέα της μετρολογίας.

Τον κ. Τράικοφ συνοδεύουν στη Μόσχα επιχειρηματίες, μέλη του Βουλγαρικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Βιομηχανίας (BCCI).

Η συνεδρίαση της Βουλγαρο-Ρωσικής Επιτροπής πραγματοποιείται μία μέρα μετά την υπογραφή στη Σόφια, νέας συμφωνίας μεταξύ του κρατικού βουλγαρικού ενεργειακού ομίλου (NEK) και της ρωσικής AtomStroyExport που προβλέπει τρίμηνη αναστολή του σχεδίου κατασκευής του πυρηνικού εργοστασίου στην βουλγαρική πόλη Μπέλενε.

Είχε προηγηθεί η απομάκρυνση του εκτελεστικού διευθυντή του ΝΕΚ, Κράσιμιρ Πουρβάνοφ για τον οποίο ο κ. Τράικοφ είπε ότι «υπερέβη κατά πολύ τις διαπραγματευτική εντολή του» δεσμεύοντας τη Βουλγαρία να υπογράψει τη συμφωνία για το Μπέλενε εντός δύο μηνών.

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της Βουλής, ο συμπροεδρεύων του κεντροδεξιού «Γαλάζιου Συνασπισμού», Μάρτιν Ντιμίτροφ ζήτησε από τον πρωθυπουργό, Μπόικο Μπορίσοφ και τον κ. Τράικοφ να ενημερώσουν επειγόντως τη Βουλή τι ακριβώς υπογράφηκε την Τρίτη για το Μπέλενε.
Keywords
Τυχαία Θέματα