Διαδηλωτές στην Κωνσταντούπολη καταγγέλουν το θάνατο του Μπιν Λάντεν

Περίπου 200 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη εναντίον των ΗΠΑ και για να καταγγείλουν το θάνατο του ηγέτη της αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο οποίος σκοτώθηκε στη διάρκεια αμερικανικής επιχείρησης στο Πακιστάν, όπως μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι διαδηλωτές,
που συγκεντρώθηκαν μπροστά στο τζαμί Φατίχ μετά την προσευχή της Παρασκευής, κρατούσαν πανό στα οποία έγραφαν: "ΗΠΑ τρομοκράτες, Οσάμα μουτζαχίντ (ιερός πολεμιστής)".

Το πλήθος των διαδηλωτών, που είχε συγκεντρωθεί έπειτα από έκκληση της ισλαμιστικής εφημερίδας Μιλί Γκαζέτ, κρατούσε πορτραίτα του Μπιν Λάντεν και φωτογραφίες που έδειχναν αμερικανούς στρατιώτες να κάνουν έλεγχο σε γυναίκες στο Ιράκ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί κανένα επεισόδιο.

Εξάλλου εκατοντάδες Ινδονήσιοι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πόλη Σόλο της κεντρικής Ιάβας για να εκφράσουν δημόσια την επιθυμία τους να θυσιάσουν τις ζωές τους για να εκδικηθούν το θάνατο του ηγέτη της αλ Κάιντα.

Η ομάδα, που αυτοαποκαλείται αλ Κάιντα Σόλο, δήλωσε ότι θα επικεντρώσει τις επιθέσεις της στις ΗΠΑ, όμως δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις αν είναι σε θέση να κάνει κάτι τέτοιο.

"Εκατό νεαροί από το Σόλο είναι έτοιμοι να πεθάνουν για να εκδικηθούν το θάνατο του Οσάμα", δήλωσε ο Σοϊρούλ, ένας πνευματικός της αλ Κάιντα Σόλο.

Αρκετοί άλλοι Ινδονήσιοι Ισλαμιστές χαρακτήρισαν αυτή την εβδομάδα τον Μπιν Λάντεν μάρτυρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα