Δεν θέλουν να σκοτώσουν λίβυους αξιωματούχους

Η Αφρικανική Ένωση ζήτησε σήμερα με ανακοίνωσή της να σταματήσουν όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις με στόχο υψηλόβαθμους λίβυους αξιωματούχους, έπειτα από ένα βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ που κατέστρεψε το γραφείο του Μουάμαρ Καντάφι στην Τρίπολη.

Η Αφρικανική Ένωση "ζητάει με επιμονή απ' όλους τους ενεχόμενους να απόσχουν από ενέργειες στις οποίες περιλαμβάνονται στρατιωτικές επιχειρήσεις με στόχο υψηλόβαθμούς λίβυους αξιωματούχους και κοινωνικοοικονομικές υποδομές, που
υπάρχει κίνδυνος να επιδεινώσουν περαιτέρω την κατάσταση και να καταστήσουν δυσκολότερη μια διεθνή συναίνεση σχετικά με τον καλύτερη οδό που πρέπει να ακολουθηθεί".

Η αφρικανική οργάνωση "υπογραμμίζει την ανάγκη για όλες τις χώρες και τους οργανισμούς που ενέχονται στην εφαρμογή της απόφασης 1973 (που εγκρίνει την προσφυγή στη βία κατά της Λιβύης) να ενεργήσουν με τρόπο που να συμμορφώνεται πλήρως προς τη διεθνή νομιμότητα και προς τις διατάξεις αυτής της απόφασης", συνεχίζει το κείμενο.

Η ανακοίνωση αυτή δόθηκε στη δημοσιότητα εξ ονόματος του Συμβουλίου Ειρήνης και Ασφάλειας της Αφρικανικής Ένωσης, η οποία συνεδρίασε σε υπουργικό επίπεδο ως αργά χθες το βράδυ για να συζητήσει τις συγκρούσεις στην Αφρική και ιδιαίτερα τη σύγκρουση στη Λιβύη.

Το γραφείο του Μουάμαρ Καντάφι, το οποίο βρίσκεται μέσα στην τεράστια κατοικία του στον τομέα της Μπαμπ Αλ-Αζιζίγια στην Τρίπολη, καταστράφηκε πλήρως τη Δευτέρα από αεροπορικό πλήγμα του ΝΑΤΟ.

Οι υπουργοί Άμυνας των ΗΠΑ και της Βρετανίας Ρόμπερτ Γκέιτς και Λάιαμ Φοξ χαρακτήρισαν "θεμιτή" την επιλογή αυτού του στόχου σε κοινή συνέντευξη Τύπου χθες Τρίτη.
Keywords
Τυχαία Θέματα