Δεν πείσαμε...

Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη των λεγομένων του, όταν αυτά μπορεί να είναι ολέθρια για τη χώρα;
Η Ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κινήματος

«Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, φίλες και φίλοι, θέλω να σας καλωσορίσω και πάλι στην Αίθουσα της Γερουσίας. Θέλω να σας συγχαρώ από καρδιάς για τον αγώνα που δώσατε, για την εκλογή σας κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.

Στο
πρόσωπό σας, στο πρόσωπο των μελών της νέας μικρότερης Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, συγχαίρω από καρδιάς και ευχαριστώ το σύνολο των υποψηφίων μας, που έδωσαν τη δύσκολη και σκληρή μάχη των εκλογών της 6ης Μαΐου.

Η Βουλή αυτή είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη Βουλή. Μέσα σε αυτή τη Βουλή πρέπει να κρατήσουμε ψηλά το κύρος των δημοκρατικών και κοινοβουλευτικών θεσμών, να προστατεύσουμε την ίδια τη Δημοκρατία απέναντι στον κίνδυνο του εκφασισμού, απέναντι σε προκλήσεις οργανωμένες και συνειδητές.

Έχει προφανώς αλλάξει όχι μόνο το μέγεθος, αλλά και ο ρόλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Στους δικούς σας ώμους πέφτει πολλαπλάσιο βάρος. Έχουμε ο καθένας και η καθεμιά από εμάς την υποχρέωση να κάνουμε πολύ δουλειά για τη χώρα και βεβαίως και για την Παράταξη. Στόχος μας είναι στην επόμενη Βουλή, στην αίθουσα αυτή, να είναι ξανά πολλοί οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Φίλες και φίλοι, πρέπει με ευθυκρισία και γενναιότητα να κατανοήσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα. Όπως είπα το βράδυ των εκλογών, ο λαός άλλαξε ριζικά το πολιτικό σκηνικό. Έθεσε τέρμα στον πλειοψηφικό δικομματισμό. Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ, βλέποντας ένα εκλογικό αποτέλεσμα ιδιαίτερα επώδυνο, πρέπει να πούμε, κοιτώντας στα μάτια τους πολίτες, ότι καταλάβαμε πάρα πολύ καλά αυτό που μας είπαν.

Ο λαός -ας πούμε τα πράγματα καθαρά- τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ, γιατί το θεώρησε υπεύθυνο για τις επιπτώσεις της κρίσης, για την ανεργία, τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, την ύφεση, την απώλεια των προσδοκιών, την απαισιοδοξία, την ανασφάλεια.

Δεν πείστηκε ο ελληνικός λαός, δυστυχώς, για τη διάκριση ανάμεσα σε αυτούς που είχαν την κύρια ευθύνη γιατί οδηγήθηκε η χώρα σε εκτροχιασμό το 2009 έως το 2009, και αυτούς που ταυτίστηκαν κατ’ ανάγκη με τη δύσκολη φάση της διαχείρισης της κρίσης.

Δεν μας αναγνώρισε ο λαός αυτά που εμείς θεωρούμε σημαντικά, που τα θεωρούμε μια προσφορά στον τόπο με μεγάλο πολιτικό κόστος:

- Ότι στάθηκε η πατρίδα όρθια μέσα στο ευρώ,

- Ότι έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας δραστική μείωση του χρέους,

- Ότι διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας,

- Ότι σταθεροποιήθηκαν τα πράγματα.

Δεν απέδωσε ο λαός τη σημασία που αποδίδουμε εμείς στο γεγονός ότι η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται στο ευρώ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει προοπτική να μετάσχει ενεργά σε νέους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς, που ήδη διαφαίνονται.

Ο λαός με τις εκλογές ζήτησε αλλαγή πορείας, αλλά δεν δια
Keywords
Τυχαία Θέματα