Δεν έφτασε η συγνώμη της Βούλας...

Αποκλείστηκε τελικώς από τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Βούλα Παπαχρήσου, έπειτα από επίσημη ανακοίνωση της ΕΟΕ με αφορμή το ρατσιστικό σχόλιο της στο twitter.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

«Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες
του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου».

ΣΕΓΑΣ: «Στη Δικαστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας»

Κοινή γραμμή με την ΕΟΕ χαράζει η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ όσον αφορά την περίπτωση της Βούλας Παπαχρήστου.

Η ομοσπονδία στίβου καταδικάζει το ρατσιστικό της σχόλιο στο twitter και συντάσσεται με την απόφαση της ελληνικής ολυμπιακής επιτροπής να αποκλείσει την αθλήτρια από τους αγώνες του Λονδίνου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ καταδικάζει το απαράδεκτο σχόλιο της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου στο twitter, το οποίο αντίκειται στις αξίες και τις αρχές του αθλητισμού αλλά και στο πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων που προάγει την αρμονική συνύπαρξη και συναδέλφωση όλων των λαών και φυλών του Κόσμου.

Με απόφασή του, στην σημερινή του συνεδρίαση, το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ παραπέμπει την αθλήτρια στην Δικαστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας.

Για την συμμετοχή της αθλήτριας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ζήτημα που εκ των πραγμάτων έχει μπει δημόσια, αρμόδια να αποφασίσει είναι η ΕΟΕ την απόφαση της οποίας, όποια και αν είναι, ο ΣΕΓΑΣ θα στηρίξει».

«Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό»!..

Η απόφαση της ΕΟΕ ελήφθη έπειτα από το σάλο που προκάλεσε το σχόλιο που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter η πρωταθλήτρια του τριπλού και μέλος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου Βούλα Παπαχρήστου και το οποίο ανέφερε: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό»!..
Το σχόλιο της Παπαχρήστου και μάλιστα λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη των 30ών Ολυμπιακών Αγώνων κατά τη διάρκεια των οποίων η ίδια θα ζήσει στο Ολυμπιακό Χωριό με αθλητές όλων των χωρών, των χρωμάτων, των φυλών και των θρησκειών, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις από απλούς φιλάθλους που χρησιμοποιούν το twitter ορισμένοι εκ των οποίων χαρακτήρισαν το σχόλιό της ρατσιστικό και ζήτησαν ακόμη και την απομάκρυνσή της από τους Αγώνες.
«Αν είναι σοβαρή η Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα, θα πρέπει να σας βάλουν στο πρώτο αεροπλάνο και να σας στείλουν πίσω» ήταν ένα από τα μηνύματα που δέχθηκε η Παπαχρήστου.
«Ξενοφοβικά σχόλια από αθλήτρια της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς είναι απαράδεκτα. Μας ντροπιάζεις» της απάντησε άλλος χρήστης του διαδικτύου.
«Καλύτερα είναι νομίζω να μην μας έρθεις στο Λονδίνο. Εδώ έχουμ
Keywords
Τυχαία Θέματα