«Δεν αλλάζει το σύμβολο της Θεσσαλονίκης»

«Δεν έχει πραγματοποιηθεί ουδεμία αλλαγή του συμβόλου του Δήμου Θεσσαλονίκης, ούτε κάτι τέτοιο αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Αντιθέτως, υπάρχουν ζωτικής σημασίας θέματα για τη λειτουργία του Δήμου που πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα η νέα δημοτική αρχή. Ως εκ τούτου τα λοιπά ερωτήματα είναι άνευ αντικειμένου».

Αυτή είναι
η απάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή,απο το υπουργείο Εσωτερικών,Αποκέντρωσης και Ηλεκτονικής Διακυβέρνησης, μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου.

Ο βουλευτής επικαλούνταν δημοσιεύματα του τοπικού τύπου (που συνοδεύονταν και από σχετικό φωτογραφικό υλικό), σύμφωνα με τα οποία «έγιναν αλλαγές στο σήμα του Δήμου της συμπρωτεύουσας, όπου πλέον το φόντο, αριστερά από την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που ήταν λευκό άλλαξε και είναι τώρα μια ημισέληνος, σε μια πορτοκαλί απόχρωση, η κεφαλή δείχνει μικρότερη και έχει μετατοπισθεί στην άκρη του σχεδίου». Ο κ. Βελόπουλος, με την ερώτηση του, καλούσε το Υπουργείο Εσωτερικών να απαντήσει αν έχει λάβει γνώση της περιγραφόμενης αλλαγής στο σήμα της πόλεως της Θεσσαλονίκης και ρωτούσε επιπλέον «γιατί η νέα δημοτική αρχή έσπευσε να επανασχεδιάσει το σήμα της πόλεως, βάζοντας ευκρινώς μάλιστα, μια οθωμανικού τύπου ημισέληνο, μικραίνοντας και την κεφαλή του Μακεδόνος στρατηλάτου».
Keywords
Τυχαία Θέματα