Χρέη και ωράριο εορτών

Μέχρι και σε έξι άτοκες δόσεις μπορούν να πληρώσουν οι καταναλωτές το πετρέλαιο θέρμανσης και τα τέλη κυκλοφορίας χρησιμοποιώντας την πιστωτική τους κάρτα. Παράλληλα, οι τράπεζες επιτρέπουν στους πελάτες τους -μεταξύ άλλων- να πληρώσουν
τους λογαριασμούς της ΔΕΗ (μαζί με το τέλος ακινήτων) σε εννιά άτοκες δόσεις, αλλά και το τέλος εισοδήματος σε έως 12 άτοκες δόσεις.
Σύμφωνα με Τα Νέα, οι περισσότερες τράπεζες συνδυάζουν τα προγράμματα άτοκων δόσεων με μια σειρά από προνόμια για τους πελάτες τους προσφέροντας, για παράδειγμα, επιστροφή χρημάτων σε ποσοστό έως και 3% ή πόντους που μπορούν να μετατραπούν σε δώρα ή ταξίδια.

Εντούτοις, προϋπόθεση για να είναι πραγματικά άτοκες οι δόσεις, είναι ο κάτοχος της πιστωτικής κάρτας να αποπληρώνει ολόκληρο το ποσό της μηνιαίας δόσης του. Αν δεν το κάνει, θα επιβαρυνθεί με τσουχτερό επιτόκιο, το οποίο φτάνει ακόμη και το 20%.

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων.

***

Η μειωμένη κατανάλωση χαρακτήρισε τη χριστουγεννιάτικη αγορά, με τους εμπόρους πανελλαδικά να καταγράφουν σημαντική πτώση τζίρου σε σχέση με το 2011.

Σύμφωνα με στοιχεία εμπορικών ενώσεων στη χριστουγεννιάτικη αγορά οι απώλειες στις πωλήσεις των καταστημάτων λιανικής επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις για μείωση στα επίπεδα του 40% συγκριτικά με το 2011.

Οι πρώτες εκτιμήσεις δίνουν απογοητευτικά ποσοστά, αφού η ένδυση και υπόδηση ξεπέρασε σε μείωση το 50%, τα καταστήματα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών το 40%, τα καταστήματα καλλυντικών, βιβλίων και δώρων το 30%, ενώ ακόμα και στα καταστήματα τροφίμων και ποτών παρουσιάζεται μείωση κατά 20% πάντα σε σύγκριση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μέχρι και τις 24 Δεκεμβρίου μόλις 1 στους 8 καταναλωτές προχώρησαν σε αγορές ειδών ένδυσης-υπόδησης, 2 στους 5 αγόρασαν παιδικά δώρα και παιχνίδια, ενώ 3 στους 5 αγόρασαν δώρα χαμηλού κόστους.

Εξάλλου, επανήλθε από σήμερα το εορταστικό ωράριο το οποίος έως τις 2 Ιανουαρίου θα έχει ως εξής:

Αθήνα

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου: 09.00 - 21.00
Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου: 09.00 - 21.00
Σάββατο 29 Δεκεμβρίου: 09.00 - 18.00
Κυριακή 30 Δεκεμβρίου: 10.00 - 18.00
Δευτέρα - Παραμονή Πρωτοχρονιάς 31 Δεκεμβρίου: 09.00 - 18.00
Τρίτη 1 Ιανουαρίου: Κλειστά
Τετάρτη 2 Ιανουαρίου: Κλειστά

Πειραιάς
Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου: 09.00 - 21.00
Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου: 09.00 - 21.00
Σάββατο 29 Δεκεμβρίου: 10.00 - 17.00
Κυριακή 30 Δεκεμβρίου: 10.00 - 17.00
Δευτέρα - Παραμονή Πρωτοχρονιάς 31 Δεκεμβρίου: 09.00 - 17.00
Τρίτη 1 Ιανουαρίου: Κλειστά
Τετάρτη 2 Ιανουαρίου: Κλειστά

Από την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου επανέρχεται το κανονικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

***

Ενδεχομένως και εντός της ημέρας να υπάρξουν ανακοινώσεις για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών. Πληροφορίες φέρουν τον υπουργό Οικονομικών να εισηγείται στη Διυπουργική τη τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.
Σύμφωνα με πληροφορίες για τη θέση έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον δεκάδες στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, ανώτατα στελέχη της δημόσιας διοίκησης, αλλά και πολύπειρα στελέχη του ιδιωτικού τομέα. Για το θέμα έχουν υπάρξει οχλήσεις και προς το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο ωστόσο μέσω της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης είχε εξ αρχής ξεκαθαρίσει ότι η επιλογή δεν θα είναι πολιτική αλλά θα γίνει βάσει αντικειμενικών κριτηρίων.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έχει λήξει από τις 7 Δεκεμβρίου και μεταξύ των υποψηφίων πληροφορίες φέρουν τον Γενικό Γραμματέα Πληροφορικών Συστημάτων Χ. Θεοχάρη αλλά και το σύμβουλο του Γ. Στουρνάρα, καθηγητή Οικονομικών και πρώην επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας κ. Ν. Καραβίτη.

Σημειώνεται πως ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων επιλέγεται και διορίζεται για πενταετή θητεία με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ύστερα από εισήγηση του υπουργού Οικονομικών.

Με την ανάληψη των καθηκόντων του ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων υπογράφει συμβόλαιο αποδοτικότητας με τον υπουργό Οικονομικών, όπου περιλαμβάνονται οι υποχρεώσεις του και οι ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι, οι οποίοι θα πρέπει να επιτευχθούν από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κατά τη διάρκεια της θητείας του, όπως επίσης και σε ετήσια βάση.
Keywords
Τυχαία Θέματα