Απόγνωση απο την απληστία τους...

Εκατοντάδες εργάτες σε φυτεία τσαγιού στην Ινδία, έβαλαν φωτιά στο σπίτι όπου έμενε ο διευθυντής τους, καίγοντας τον ίδιο και τη σύζυγό του ζωντανούς.
Εξοργισμένοι εργάτες συγκεντρώθηκαν γύρω από το σπίτι του ζευγαριού στο Κουναπαθάρ της επαρχίας Ασάμ, έπειτα από διαφωνία δύο εβδομάδων που ξεκίνησε όταν η διεύθυνση ζήτησε από κάποιους εργάτες να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματά τους.

Οι περίπου 700 εργάτες έβαλαν φωτιά στο σπίτι και σε δύο από τα αυτοκίνητα του διευθυντή.

Αργότερα, οι Αρχές ανακάλυψαν απανθρακωμένα τα πτώματα του Μριντούλ Κουμάρ Μπαταχαρίγια και της συζύγου του,
Ρίτα.

Αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις εργάτες σε σχέση με το περιστατικό.

***

Σε επαφή με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης βρίσκεται ήδη η Εκκλησία για την υλοποίηση της απόφασης του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου να διαθέσει τα κτήματα της Εκκλησίας σε πολίτες που θέλουν να τα καλλιεργήσουν ή να ασχοληθούν με την κτηνοτροφία.

Στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε: Η Εκκλησία «στήριξε καί θά στηρίζει πνευματικά καί έμπρακτα τήν προσπάθεια του λαού μας γιά μιά νέα αρχή καί θά σταθεί αρωγός όπου μπορεί νά ενισχύσει τόν λαό μας. Είναι καιρός νά αρθούν τά εμπόδια, ώστε αυτή η λίγη περιουσία πού απέμεινε στήν εκκλησία νά της επιτραπεί νά τήν αξιοποιήσει πρός όφελος του λαού μας. Καί όποιος επιθυμεί νά εργαστεί στήν ελληνική γή, συμβάλλοντας στή διατροφική επάρκεια της χώρας καί στήν ανάπτυξη σύγχρονων εξαγώγιμων προϊόντων καλλιέργειας καί βοσκής, ας γνωρίζει ότι, όση λίγη γη ανήκει ακόμα στήν εκκλησία, θά είναι στή διάθεσή του».

Η Εκκλησία διαθέτει διάσπαρτα χιλιάδες στρέμματα γης, ωστόσο δεν έχει δεδομένα για το ποιοι θα μπορούσαν να τα καλλιεργήσουν και με ποια κριτήρια. Για το λόγο αυτό, η Εκκλησία βρίσκεται σε συντονισμό με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι εκτάσεις αναμένεται να παραχωρηθούν κατά προτεραιότητα, βάσει κάποιων κοινωνικών κριτηρίων, τα οποία μένει να προσδιοριστούν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Εκκλησία δεν θα παραχωρήσει τίτλους ιδιοκτησίας, αλλά δεν θα ζητά αντίτιμο από εκείνους που εκμεταλλεύονται τα κτήματά της.

***

Με την προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας να λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, ένας στους δύο φορολογούμενους φαίνεται πως αφήνει την καταβολή του ποσού για την τελευταία στιγμή. Εν τω μεταξύ, με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η κατάθεση πινακίδων στις εφορίες.

Σύμφωνα με Τα Νέα, η μέχρι χθες, Τετάρτη, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών είχαν καταγράψει 4,5 εκατομμύρια εκτυπώσεις ειδοποιητηρίων πληρωμής από την ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr) σε σύνολο 5,5 εκατομμυρίων ιδιοκτητών οχημάτων.

Πρακτικά, οκτώ στους δέκα φορολογουμένους είχαν τυπώσει το ειδοποιητήριο πληρωμής. Στο μέτωπο των εισπράξεων, όμως, η εικόνα είναι τελείως διαφορετική.

Οι συνολικές πληρωμές τελών κυκλοφορίας φτάνουν τα 520 εκατομμύρια ευρώ (σε σύνολο εκτιμώμενων εσόδων 1,250 δισ. ευρώ), γεγονός που σημαίνει ότι τέσσερις στους δέκα, ενώ έχουν τυπώσει το ειδοποιητήριο, δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι από την περασμένη Δευτέρα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή ανάκτησης κωδικού πληρωμής τελών κυκλοφορίας και μέσω κινητών τηλεφώνων με σύστημα Android. Όσοι χρήστες έχουν δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής στην τράπεζά τους, μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας και μέσω του κινητού τους τηλεφώνου

***

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας, να ζητά από τους πολίτες να δηλώνουν κάθε αλλαγή της οικογενειακής τους κατάστασης σε συμβολαιογράφο, καταβάλλοντας το αντίστοιχο αντίτιμο, η κυβέρνηση αλλάζει εκ βάθρων το πρόγραμμα «Αριάδνη» που στοχεύει στην αντιμετώπιση του φαινομένου των συντάξεων - μαϊμου.

Οι πολίτες αντέδρασαν για το παράβολο των 50 ευρώ που θα έπρεπε να καταβάλλουν σε κάθε τέτοια συμβολαιογραφική πράξη, ενώ οι συμβολαιογράφοι διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι το καθαρό ποσό που θα έφτανε σε εκείνους θα ήταν πολύ μικρό -της τάξης των 15 ευρώ- ενώ ο όγκος της δουλειάς τους θα αυξανόταν πολύ.

Το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να κάνει δραστικές αλλαγές στο πρόγραμμα «Αριάδνη» και για το λόγο αυτό πραγματοποιείται σήμερα, Πέμπτη ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από το επίκεντρο του προγράμματος βγαίνουν οι συμβολαιογράφοι και μπαίνουν τα ηλεκτρονικά συστήματα.

Συγκεκριμένα, για τις γεννήσεις αλλά και τους θανάτους αναμένεται να αποφασιστεί ότι θα ενημερώνονται τα ασφαλιστικά ταμεία από τα ληξιαρχεία.

Αντίστοιχα, για τους γάμους θα ενημερώνονται τα Ταμεία από τις εφορίες, όπου καταβάλλονται και τα σχετικά παράβολα, ενώ για τα σύμφωνα συμβίωσης τα Ταμεία θα ενημερώνονται από τους συμβολαιογράφους.

Με τον τρόπο αυτόν το υπουργείο φιλοδοξεί να εντοπίζει όλες τις περιπτώσεις όπου συντάξεις καταβάλλονται σε ασφαλισμένους οι οποίοι έχουν πεθάνει.
Keywords
Τυχαία Θέματα