Αξιωματικός σε κύκλωμα πορνείας και εικονικών γάμων

Ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα πορνείας και εικονικών γάμων με σκοπό την εξασφάλιση άδειας παραμονής αλλοδαπών, κυρίως κινεζικής καταγωγής, στην Κύπρο. Ο αξιωματικός, που κατέχει τη θέση του Βοηθού Διευθυντή του Τμήματος Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, προσήχθη σήμερα σε δικαστήριο στη Λευκωσία, το οποίο ανανέωσε το διάταγμα κράτησής του για πέντε ημέρες.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο αξιωματικός συνεργαζόταν με Κινέζα ονόματι "Νάνσυ", 45 ετών, για τη μεταφορά Κινέζων πολιτών μέσω των κατεχομένων περιοχών της Κύπρου. Επίσης συνεργάζονταν για τη σύναψη εικονικών γάμων νεαρών γυναικών με ηλικιωμένους, προκειμένου να εξασφαλίσουν άδεια παραμονής.

Και οι δύο, σύμφωνα με μαρτυρία που δόθηκε στο δικαστήριο, φέρονται να συνεργάζονταν στη διατήρηση τριών οίκων πορνείας στη Λευκωσία, στους οποίους είχαν εγκλωβισθεί δεκάδες νεαρές Κινέζες.

Τα πλοκάμια του κυκλώματος, όπως αναφέρθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία κράτησης της Κινέζας, έφθαναν μέχρι την Κίνα, από όπου συνεργάτες της έστελλαν στην Κύπρο νεαρές γυναίκες.

Ο αστυνομικός ανακριτής ανέφερε ότι οι έρευνες θα επεκταθούν στον Ιππόδρομο και σε μπυραρίες, όπου εργοδοτούνται αλλοδαποί, άνδρες και γυναίκες.

Ο εβδομηντάχρονος Κύπριος σύζυγος της "Νάνσυ", ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος για την υπόθεση, αναμένεται εντός της ημέρας να αφεθεί ελεύθερος, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος του.
Keywords
Τυχαία Θέματα