Αρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Η συριακή εφημερίδα Al-Watan, που πρόσκειται στην κυβέρνηση, γράφει ότι ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ, πρόκειται σήμερα να επικυρώσει το διάταγμα με το οποίο αίρεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ισχύει από το 1963 στη χώρα.

"Η προεδρία της Δημοκρατίας θα δώσει σήμερα στη δημοσιότητα τρία διατάγματα που αφορούν την κατάργηση του νόμου περί έκτακτης ανάγκης, την κατάργηση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου και θα ορίσει τους κανόνες που θα διέπουν τις ειρηνικές διαδηλώσεις", αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη ανώτατο αξιωματούχο.

"Αυτά τα στρατηγικά μέτρα αποτελούν
τμήμα ενός προγράμματος πολιτικών μεταρρυθμίσεων που στοχεύουν στην ενίσχυση της δημοκρατικής διαδικασίας, στη διεύρυνση της συμμετοχής των πολιτών (στην πολιτική ζωή), στην ενδυνάμωση της εθνικής ενότητας και στην ενίσχυση της ασφάλειας της πατρίδας και των πολιτών", γράφει η εφημερίδα.

Η κυβέρνηση της Συρίας ανακοίνωσε την Τρίτη μια σειρά μέτρων στην προσπάθειά της να σταματήσει το κίνημα κατά του καθεστώτος που ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου και εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα. Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τα νομοσχέδια για την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, την κατάργηση του Ακυρωτικού Δικαστηρίου και τους κανονισμούς που θα διέπουν τις διαδηλώσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα