Αρχισε να δουλεύει η γρήγορη ίδρυση επιχειρήσεων

''Ψήφο εμπιστοσύνης'' έδωσε σήμερα η επιχειρηματική κοινότητα στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο και στην Υπηρεσία Μίας Στάσης για την ίδρυση επιχειρήσεων. Σήμερα κατέθεσαν τα χαρτιά τους και έλαβαν αριθμό φορολογικού μητρώου και αριθμό Γενικού Εμπορικού Μητρώου 9 ατομικές επιχειρήσεις, μία ΕΠΕ, 4 ανώνυμες εταιρείες, 3 ΕΕ και 10 ΟΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία του μητρώου.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας σε ανακοίνωσή του σημειώνει την ικανοποίησή του για την έναρξη του ΓΕΜΗ
και σημειώνει ότι πρέπει να συμπεριληφθούν στην απλούστευση των διαδικασιών όλα τα στάδια της επιχειρηματικής δραστηριότητας συμπεριλαμβάνομένης της διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας .

Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Ραβάνης σημειώσει σε δήλωσή του ότι: οι Υπηρεσίες Μιας Στάσης μέσω της ηλεκτρονικής διασύνδεσης όλων των εμπλεκομένων φορέων στις διαδικασίες ίδρυσης επιχειρήσεων - εξασφαλίζουν στον επιχειρηματία με μία επίσκεψη σε ένα σημείο, την δυνατότητα διεκπεραίωσης όλων των διαδικασιών ίδρυσης (υποχρεώσεις με την εφορία, Ταμείο Πρόνοιας, Ταμείο Νομικών, Πρωτοδικείο, εγγραφή στο Επιμελητήριο, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ασφαλιστική ενημερότητα, ηλεκτρονική πληρωμή όλων των οικονομικών υποχρεώσεων σε ένα ταμείο κλπ.).

Ο Πρόεδρος του ΒΕΑ καταλήγει ότι με το ΓΕ.ΜΗ και τις Υπηρεσίες Μιας Στάσης, που αποτελούν όραμα πολλών ετών ευελπιστούμε να πάψουν οι επιχειρήσεις να πληρώνουν «τα σπασμένα» του ελλείμματος ηλεκτρονικής οργάνωσης και διασύνδεσης των υπηρεσιών του Δημοσίου, κάτι που εδώ και χρόνια υλοποιείται στις άλλες χώρες τις ΕΕ, γεγονός που έθετε σε δυσμενέστερη θέση μέχρι σήμερα τον Έλληνα επιχειρηματία ο οποίος πλήρωνε με χρόνο και χρήμα, προσπαθώντας με τις δικές του δυνάμεις να καλύψει υπάρχοντα κενά.

Σήμερα, επομένως , τονίζει, το επιχειρείν τουλάχιστον θα ξεκινάει ευκολότερα και ελπίζουμε οι καλοί οιωνοί να μπορέσουν να επεκταθούν και περαιτέρω. Μετά την ψήφιση του Νόμου για το νέο καθεστώς αδειοδότησης, που αποτελεί ένα σοβαρό ζήτημα προς αντιμετώπιση για την απλούστευση διαδικασιών έναρξης και λειτουργίας των επιχειρήσεων, το επιμελητήριο σχεδιάζει και την συμμετοχή του στις διαδικασίες αδειοδότησης μέσω αυτοτελούς Υπηρεσίας Μιας Στάσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα