Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ-Κίνδυνος μετάδοσης χολέρας και φυματίωσης από τους λαθρομετανάστες!

«ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ ΓΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ - 
«Βλέπουμε ότι έχουμε κρούσματα ελονοσίας αλλά και φυματίωσης στους μετανάστες. Έχουμε βέβαια και στους Έλληνες, ωστόσο η τάση βαίνει μειούμενη, ενώ στους μετανάστες είναι αυξητική. Έχουμε διαπιστώσει επίσης ότι περίπου το 20% των ανθρώπων που έχουν AIDS είναι μετανάστες». Τζένη Κρεμαστινού, πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ. Ότι «υπάρχει
κίνδυνος μετάδοσης επικίνδυνων ασθενειών και στον γηγενή πληθυσμό από τους λαθρομετανάστες» καταγγέλλει στην «PRESS Time» η πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Τζένη Κρεμαστινού. Με τη μαζική είσοδο των λαθρομεταναστών στη χώρα μας (κυρίως από τον Έβρο) υπάρχει πιθανότητα να διασπείρουν στον πληθυσμό της Ελλάδας ασθένειες που στη χώρα μας είναι «εξαφανισμένες», όπως για παράδειγμα χολέρα, ελονοσία κ.ά.

Μάλιστα, σύμφωνα με την κυρία Κρεμαστινού τα κρούσματα που καταγράφονται σε αλλοδαπούς έχουν αρχίσει να αυξάνονται. Από τη μεριά του υπουργείου Υγείας, ο κ. Λοβέρδος έδωσε ευρωπαϊκή διάσταση στο πρόβλημα για την καλύτερη αντιμετώπισή του και δηλώνει μεταξύ άλλων ότι «δεν φταίμε εμείς που είμαστε το σύνορο της Ευρώπης. Ένα μέρος απ' αυτό τον κόσμο θέλει να πάει σε άλλες χώρες και την πληρώνει η Ελλάδα».
Ο κίνδυνος Όλοι αυτοί οι μετανάστες που εισρέουν στη χώρα μας προέρχονται από χώρες της Αρκτικής, της Ασίας και της Ανατολικής Μεσογείου, οι οποίες έχουν διαφορετικό επιδημιολογικό προφίλ όσον αφορά στις ασθένειες απ’ ό,τι η Ελλάδα και οι χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή εκεί υπάρχουν αρρώστιες που εδώ έχουν «εξαφανιστεί».
Η κυρία Κρεμαστινού μας δίνει ένα παράδειγμα λέγοντας ότι «εκεί υπάρχει η χολέρα που δεν έχουμε εδώ, φυματίωση, γάγγειος πυρετός, υπάρχουν κρούσματα πολιομυελίτιδας που δεν έχουμε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».
Έτσι λοιπόν, με τους λαθρομετανάστες να έρχονται κατά χιλιάδες στη χώρα μας, υπάρχει κίνδυνος να μεταδώσουν στον γηγενή πληθυσμό νοσήματα που εδώ δεν υπάρχουν ή ασθένειες που εδώ κάνουν την εμφάνισή τους σε χαμηλά ποσοστά να αυξηθούν.
«Άρα, λοιπόν, με την αθρόα είσοδο ατόμων αιτούντων άσυλο (έτσι λέγονται επισήμως, αφού ζητάνε άσυλο ουσιαστικά) ή λαθρομετανάστες στην καθομιλουμένη, υπάρχει πιθανότητα να διασπείρουν ασθένειες στον πληθυσμό της Ελλάδας αλλά και κατ’ επέκταση της Ευρώπης, γιατί και αυτοί σταδιακά μετά φεύγουν από επάνω (Έβρο), έρχονται στην Αθήνα και προσπαθούν με κάποιον τρόπο να βγουν προς την Ευρώπη», τονίζει η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, και συνεχίζει λέγοντας ότι «τα κρούσματα που καταγράφονται στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές (αφού δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η επιτόπια εξέταση) σε αλλοδαπούς έχουν αρχίσει να αυξάνονται. Εάν δεν ληφθούν μέτρα και δεν ξοδευτούν χρήματα, υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης των ασθενειών στον γηγενή πληθυσμό μας, όπως και κίνδυνος μετάδοσης στην Ευρώπη από όσους φεύγουν από την Ελλάδα και πηγαίνουν έξω». Δηλαδή το πρόβλημα αφορά και την Ευρώπη, γιατί μετά από εμάς αρκετοί είναι εκείνοι που φεύγουν με άγνωστο προορισμό προς χώρες της
Keywords
Αναζητήσεις
χολερα μεταδοση
Τυχαία Θέματα