Αποκλεισμό καταγγέλλουν οι χρηματιστηριακές εταιρείες

Το θέμα του αποκλεισμού των ελληνικών Χρηματιστηριακών εταιρειών από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, επισημαίνει ο Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ), με επιστολή του προς τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και στον Ειδικό Γραμματέα Αποκρατικοποιήσεων κ. Γ. Χριστοδουλάκη.

Όπως τονίζει ο ΣΜΕΧΑ, στην επιστολή του, λόγω της εμπειρίας που διαθέτουν τα στελέχη των ΑΧΕΠΕΥ,
που είναι πιστοποιημένοι από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, δημιουργήθηκε πριν μερικούς μήνες κοινοπραξία για να μπορέσει να αποτελέσει έναν εκ των συμβούλων του κράτους. Όμως τότε (όταν έπρεπε να γίνει αποτίμηση των ATE Bank και Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου) η κοινοπραξία των μελών του ΣΜΕΧΑ αγνοήθηκε. Το ίδιο γίνεται και τώρα και οι "δουλειές" πηγαίνουν ξανά στις ελληνικές και ξένες τράπεζες.

Όπως σημειώνει ο ΣΜΕΧΑ η εμπειρία των ΑΧΕΠΕΥ δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, καθώς δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και γνωρίζουν καλύτερα την τοπική αγορά ενώ δεν έχουν άμεσες ή έμμεσες συγκρούσεις συμφερόντων και δεν έχουν αλλότρια οφέλη από τρίτες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τον ΣΜΕΧΑ οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι ΑΧΕΠΕΥ στους πελάτες τους είναι υψηλής προστιθέμενης αξίας, ισάξιας και σε πολλές

περιπτώσεις καλύτερης ποιοτικά των ξένων οίκων, ενώ πληρώνουν φόρους (45% επί των κερδών) και ασφαλιστικές εισφορές (44% επί των μισθών) στην

Ελλάδα σε αντίθεση με τους ξένους οίκους που δεν αφήνουν τίποτα αντισταθμιστικό στη χώρα.

Τέλος ο ΣΜΕΧΑ επισημαίνει ότι είναι άμεση ανάγκη να τερματιστεί η παραβίαση των κανόνων περί ελεύθερου ανταγωνισμού και να μη χρησιμοποιηθεί ξανά η μέθοδος της απευθείας ανάθεσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα