ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Τι μου είπε ο Α.Σαμαράς για εκλογές, συνεργασίες, "εποπτεία"

Το πολιτικό «στριπτηζ» του κ. Αντώνη Σαμαρά έρχεται μέσα από το ίδιο του το «σπίτι» καυτό, τεκμηριωμένο, ολοζώντανο!

Αναλυση:Λ.Μπ.

Αποκαλυπτικός ως προς το πόσο δίγλωσσος ειναι ο κ. Σαμαράς - άλλα στο εσωτερικό και άλλα στο εξωτερικό, ως προς το ποιοί πραγματικά επιδίωξαν - ματαίως, όπως αποδείχτηκε - την πλήρη «εποπτεία» της Ελλάδας από την ΕΕ , ως προς το κατά πόσο πραγματικά θέλει ή οχι ο κ. Σαμαράς πρόωρες εκλογές ή συνεργασία με την κυβέρνηση αλλά και πόσο τον «πάνε» οι ομοϊδεάτες του στην Ευρώπη είναι ο Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαικού Λαικου Κόμματος (ΕΛΚ), αυστριακός ευρωβουλευτής κ. Ότμαρ Κάρας. Τα λέει φόρα- παρτίδα και με πληροφορίες από πρώτο χέρι σε συνέντευξη που έδωσε προπαραμονή της Συνόδου Κορυφής στην Deutsche Welle (Ντόυτσε Βέλλε).
Να τι αποκαλύπτει ο αυστριακός ευρωβουλευτής που συμμετείχε στην αντιπρωπεία του ΕΚΛ που ηρθε πριν μερικές ημέρες στην Ελλάδα - και συναντήθηκε και με τον κ. Σαμαρα - συμφωνα με τα οσα είπε στην Ντόυτσε Βέλλε :
-Πρώτον, για τις εκλογές :
«Δεν επιδιώκει νέες εκλογές (ο Σαμαράς). Του είπα κι εγώ ότι οι εκλογές μπλοκάρουν. Μέχρι την ημέρα των εκλογών μπλοκάρουν την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων. Μετά την ημέρα των εκλογών προκαλούν παράλυση μέχρι να ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις για κυβέρνηση συνασπισμού. Αποκόμισα την εντύπωση ότι ο ίδιος είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί και να στηρίξει μία πιο γρήγορη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων», ειπε ο Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαικού Λαικου Κόμματος (ΕΛΚ) κ. Ότμαρ Κάρας και Αυστριακός ευρωβουλευτής.

-Δευτερον, για το τι λέι ο κ. Σαμαρας στους ευρωπαίους οσον αφορα τη συνεργασία:
Ο Αυστριακός ευρωβουλευτής δηλώνει, αναφερει ο γερμανικός ραδιοσταθμός στην ιστοσελίδα του, ότι σε καμία συνάντησή του δεν διαπίστωσε κατηγορηματική άρνηση και διαβλέπει διάθεση συνεργασίας με την κυβέρνηση, αλλά «όχι με οποιοδήποτε αντίτιμο». Σημαίνει αυτό - ρωτα ο δημοσιογράφος - ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι διατεθειμένη να εγκρίνει τις όποιες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής; «Το ελπίζω αυτό. Γιατί εδώ το ζήτημα δεν είναι τα κόμματα, είναι η τύχη της Ελλάδας. Και μάλιστα όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά κρίνεται και ο μελλοντικός ρόλος της Ε.Ε. και η κοινή απάντηση αλληλεγγύης απέναντι στην κρίση και απέναντι στους κερδοσκόπους», απαντά ο Ότμαρ Κάρας στην Deutsche Welle.

-Τρίτον, για το ποιοί ήθελαν και προωθούσαν πραγματικά την «εποπτεία» της Ελλάδας οσον αφορα την υλοποίηση των αποφάσεων για μεταρρυθμίσεις, φορολογικά κλπ:
Οπως άναφέρει η Deutsche Welle, σε υπόμνημά του προς τους ευρωβουλευτές του ΕΛΚ μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο Αυστριακός κ. Ότμαρ Κάρας προτείνει μέτρα, όπως την εποπτεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων από την Ε.Ε., την κατάρτιση νέου φορολογικού συστήματος επίσης από Ευρωπαίους εμπειρογνώμονες, αλλά και την κατάργηση της ομοφωνίας για όλες τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες.
Δεν ανησυχεί - ερωτάται ο αντιπρ
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις i-Reporter