Αντιπαραθέσεις για την οικονομία της Κύπρου

Νέες αντιπαραθέσεις, εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας, προκαλεί στην Κύπρο έγγραφο τεχνοκρατών του Υπουργείου Οικονομικών, που δημοσίευσε η εφημερίδα "Φιλελεύθερος", το οποίο κάνει λόγο για σοβαρές δημοσιονομικές αποκλίσεις και για ένα έλλειμμα της τάξης του 6%.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, δήλωσε ότι το έγγραφο επιβεβαιώνει πως η πραγματικότητα για την κυπριακή οικονομία είναι πολύ πιο ανησυχητική.

Η αγωνία για την οικονομία, σημείωσε ο κ. Νεοφύτου, κορυφώνεται από τη
στιγμή που οι αρμόδιοι τεχνοκράτες του Υπουργείου Οικονομικών καταλήγουν σε εφιαλτικά συμπεράσματα για εκτόξευση της ανεργίας στο 8% και του ελλείμματος στο 6%.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η αδυναμία λήψης μέτρων προδιαγράφει δυσάρεστες εξελίξεις για την οικονομία της Κύπρου και διερωτήθηκε με ποιες προϋποθέσεις η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ετοιμάσει, στις 13 Μαΐου, τις προβλέψεις της για το 2011.

Καταλήγοντας, ο κ. Νεοφύτου κάλεσε το Υπουργείο Οικονομικών και την Στατιστική Υπηρεσία να δώσουν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2011, για να ενημερωθούν όλοι για τα πραγματικά δεδομένα της κυπριακής οικονομίας.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι το έγγραφο δείχνει μια άλλη εικόνα, από αυτή που παρουσιάζει καθημερινά ο υπουργός Οικονομικών, και εγείρει ερωτήματα κυρίως για την ευρύτερη εικόνα της οικονομίας.

Ο κ. Παπαδόπουλος υποστηρίζει ότι το 5,3% του ελλείμματος για το 2010 είναι πλασματικό και αποτελεί λογιστική αλχημεία, σημειώνοντας πως είναι αμφίβολο εάν θα επιτευχθεί ο στόχος του 4,5% για το έλλειμμα του 2011.
Keywords
Τυχαία Θέματα