"Ακραίο σενάριο το έλλειμμα 6%"

Ένα ακραίο σενάριο μεταξύ πολλών άλλων, χαρακτήρισε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης το έγγραφο τεχνοκρατών του υπουργείου, που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας και στο οποίο προβλέπεται έλλειμμα ίσο με το 6% του ΑΕΠ για το 2011, αντί 4%, που είχε αναφέρει ο ίδιος στις 13 Απριλίου.

Ο κ.Σταυράκης είπε παράλληλα ότι το 2011 θα καλυφθεί ο στόχος του ελλείμματος της τάξης του 4,5%.

Σε δηλώσεις του, ο Κύπριος
υπουργός εξέφρασε αισιοδοξία ότι "με τη συνετή πολιτική που ακολουθούμε και φέτος θα καλύψουμε το στόχο δέσμευσης για έλλειμμα 4,5%, ή και πιο κάτω, προς την ΕΕ".

Ειδικότερα για το σενάριο που είδε το φως της δημοσιότητας, είπε ότι "ευθύνη του υπουργείου Οικονομικών είναι να ετοιμάζει και να αξιολογεί διάφορα σενάρια για την οικονομία, μαζί βεβαίως και για τα πιο ακραία και απαισιόδοξα. Αυτό που ονομάζεται διεθνώς worst case scenario".

Όσοι έσπευσαν με μεγάλη ευχαρίστηση να υιοθετήσουν και να προβάλουν αυτό το ακραίο σενάριο, είπε ο υπουργός, είναι φανερό ότι συνεχίζουν την ίδια αντιπολιτευτική τακτική, που ακολουθούν εδώ και μήνες, να ισοπεδώνουν τα πάντα για την οικονομία, θεωρώντας ότι έτσι προσκομίζουν κομματικά οφέλη.

Δυστυχώς, πρόσθεσε,αυτή η προσέγγιση πλήττει και υποσκάπτει την οικονομία.
Keywords
Τυχαία Θέματα