Ακουσαν τα κάλλαντα

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων άκουσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί. Στον Κάρολο Παπούλια έψαλαν τα κάλαντα αρχικά η μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και η Προεδρική Φρουρά. Ακολούθως, άκουσε τα κάλαντα από τη χορωδία του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος, τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Μεσογείων και Λαυρεωτικής και τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Η Ελπίδα».
Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η σύζυγός του Γεωργία άκουσαν κάλαντα από τους Βρακοφόρους της Κρήτης,
οι οποίοι του αφιέρωσαν και μία μαντινάδα. Στην συνέχεια ο Πρωθυπουργός άκουσε τα τοπικά κάλαντα της Εύβοιας που έψαλε ο σύλλογος «Το Αλωνάκι» από την Χαλκίδα.

Λίγο αργότερα ο κ. Σαμαράς συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες σε ένα περίπατο που έκανε στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Ο Πρωθυπουργός κανε μία βόλτα πεζός, συνοδεύομενος από το διευθυντή του γραφείου του Κώστα Μπούρα και τον βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ Χρύσανθο Λαζαρίδη.

Ο κ. Σαμαράς περπάτησε στις οδούς Βασιλίσσης Σοφίας, Σόλωνος και Ακαδημίας και είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει και να ανταλλάξει ευχές με καταστηματάρχες και περαστικούς.

Στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο έψαλαν τα κάλαντα μέλη του Συλλόγου Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Μαρία Κόκκορη», το έργο των οποίων υποστηρίζει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων έψαλαν στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο ο Ομιλος Βρακοφόρων Κρήτης και ο Παμποντιακός Σύλλογος «Η Αργώ». Ο Ομιλος Βρακοφόρων έψαλε παραδοσιακά κάλαντα και μαντινάδες, χόρεψε κρητικούς χορούς με λύρες. Ο Παμποντιακός Σύλλογος «Η Αργώ» έψαλε κάλαντα του Πόντου με ποντιακή λύρα και νταούλι και χόρεψε τον πυρρίχιο χορό.

Ο κ. Καμμένος ευχήθηκε εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων «σε όλη την Ελλάδα, την Κρήτη και τον Πόντο, που ήλθαν σήμερα να μας ευχηθούν, Χρόνια Πολλά με υγεία και ευτυχία και καλή λευτεριά και λέμε ότι υπάρχει ελπίδα και η ελπίδα υπάρχει όσο υπάρχει λεβεντιά και όσο είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για την ελευθερία μας».

Οι Βρακοφόροι απο την Κρήτη έψαλαν τα κάλαντα και στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, στον οποίο αφιέρωσαν μια μαντινάδα για την συμμετοχή του κόμματός του στην κυβέρνηση.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα άκουσε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από την κοινότητα Παρέμβαση.

Τα κάλαντα από τις μπάντες των Ενόπλων Δυνάμεων άκουσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, στην εκδήλωση για την εορτή των Χριστουγέννων, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο.
Keywords
Τυχαία Θέματα