Ευχές και...απελευθέρωση του πλοίου

Ευχές και χριστουγεννιάτικα κάλαντα στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστής Μουσουρούλης συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Αθανάσιο Μπούσιο, το Γενικό Γραμματέα Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας κ. Αθανάσιο Χριστόπουλο, το Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής κ. Δημήτριο Μπαντιά, τον Υπαρχηγό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ κ. Κωνσταντίνο Κουνουγέρη, άκουσε σήμερα τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τη μπάντα του
Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, από στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που ψέλνουν βυζαντινή μουσική από την Ένωση Κρητών Ν.Σμύρνης και την Αδελφότητα των Ψαριανών και αντάλλαξε ευχές με στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ακολούθως ο κ. Υπουργός μαζί με τον κ. Αρχηγό, μετέβησαν στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου και αντάλλαξαν ευχές με τα πληρώματα των εμπορικών πλοίων “AEGEAN HORIZON“ και “ALKYON”, το οποίο έπλεε νότια της Κίνας.

Ειδικότερα όσον αφορά στο πλοίο “AEGEAN HORIZON“, το οποίο ως γνωστόν κρατείται επί σειρά εβδομάδων από τις Αρχές της Νιγηρίας, ο κ. Υπουργός συνομιλώντας με τον Πλοίαρχο, αφού αντάλλαξαν ευχές, εξέφρασε το ζωηρό του ενδιαφέρον για την υγεία των Ελλήνων ναυτικών.

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι πολύ σύντομα το πλοίο θα είναι ελεύθερο να συνεχίσει κανονικά τους πλόες του, μετά από συντονισμένες ενέργειες του ιδίου και του Υπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Επίσης ο κ. Υπουργός μαζί με τον κ. Αρχηγό αντάλλαξαν ευχές με τα πληρώματα δύο περιπολικών σκαφών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ τα οποία περιπολούσαν στις θαλάσσιες περιοχές Σάμου και Λέρου καθώς και με τις Λιμενικές Αρχές Ραφήνας, Λαυρίου και Ελευσίνας
Keywords
Τυχαία Θέματα