Αισιοδοξία για την τουριστική κίνηση

Αισιόδοξος για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Τσακίρης, σε δηλώσεις του σήμερα στην κρατική τηλεόραση, υπογραμμίζοντας ότι ήδη τα μηνύματα από τις αεροπορικές εταιρίες είναι πολύ θετικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το προηγούμενο διάστημα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά και την πολύ σημαντική αύξηση των αιτημάτων των αεροπορικών εταιρειών για "Slots" (οι χρονοθυρίδες που αντιστοιχούν στις ώρες αναχώρησης των δρομολογίων από τα αεροδρόμια) στα ελληνικά
περιφερειακά αεροδρόμια, οι εκτιμήσεις των εμπλεκομένων στα τουριστικά πράγματα είναι ότι αυτό θα συμβάλλει αποφασιστικά ώστε να εδραιωθεί το διψήφιο νούμερο στις αφίξεις αλλοδαπών εφέτος στην Ελλάδα.

Αυτό εκτιμά και ο κ. Τσακίρης ο οποίος ευχήθηκε οι εκτιμήσεις να επιβεβαιωθούν και ο ελληνικός τουρισμός να κινηθεί σε ανοδικά επίπεδα.
Ο πρόεδρος του ΞΕΕ στάθηκε στη σημασία της κρουαζιέρας στα μεγέθη του ελληνικού τουρισμού, υπογραμμίζοντας ότι το βασικό είναι η Ελλάδα να αποτελέσει σημείο εκκίνησης των ταξιδίων.
Ο ταξιδιώτης που απλά αποβιβάζεται σε ένα ελληνικό λιμάνι δαπανά κατά μέσο όρο 60 ευρώ, ενώ όταν εκκινεί η κρουαζιέρα από την Ελλάδα η δαπάνη αυτή ανέρχεται σε 600 ευρώ.
Τέλος, σε ό,τι αφορά τις τιμές των ξενοδοχείων υπογράμμισε ότι αυτές είναι ήδη πολύ χαμηλές και πέρυσι οι ξενοδόχοι ήταν αυτοί που "έσωσαν" τον ελληνικό τουρισμό, με τις χαμηλές τιμές, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα