Smart Fortwo Coupe Cdi - diesel

Η ασπίδα της Mercedes αποτελεί πρωτότυπo, Και τώρα που ρίχνεται στην μάχη με τον 3κύλινδρο Cdi των 799 κ.εκ., προσφέρεται με ένα ακόμα στοιχείο μοναδικότητας ως το μοναδικό πετρελαιοκίνητο στην κλάση των micro car.
Το πρακτικό δεδομένο για το κολακευτικό gadget πόλης είναι τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας,
χάρις τα 86gr/km για την τιμή των CO2, σύμφωνα με τον κατασκευαστή του είναι η κατανάλωση των 3,3 lt/100 km. Με βάση την συγκεκριμένη λογική, το 33άρι ρεζερβουάρ του Smart Cdi εξασφαλίζει 1000 χιλιόμετρα αυτονομίας και αραιές επισκέψεις στο πρατήριο καυσίμων, το Fortwo κρατάει ακόμα τα πρωτεία ως το μικρότερο αυτοκίνητο πόλης.

Στο αστικό περιβάλλον ξεγλιστρά από το μποτιλιάρισμα καλύτερα από κάθε άλλο αυτοκίνητο, Αυστηρά διθέσιο, αλλά με αξιοπρεπέστατους χώρους για τους δυο επιβάτες που νιώθουν ψηλά τοποθετημένοι στα αναπαυτικά και ανατομικά τους μονοκόμματα καθίσματα.
Τα καθίσματα διαθέτουν πολύ καλή πλευρική στήριξη και δεν διαπιστώνεις πρόβλημα στην θέση οδήγησης. Οι ακροβολισμένοι τροχοί και η τοποθέτηση του κινητήρα κάτω από το πάτωμα του χώρου αποσκευών, μετατόπισε την καμπίνα θεαματικά προς τον εμπρός άξονα, αλλά και έδωσε ύψος στην τοποθέτησή της. Έτσι όταν ανοίξεις τις πληθωρικές του πόρτες, οι διαθέσιμοι χώροι για οδηγό συνοδηγό κερδίζουν μια υπόκλιση, ενώ αξιοπρεπές είναι και το πλάτος.

Πίσω ακριβώς από τα καθίσματα τα 220 λίτρα του χώρου αποσκευών θα φιλοξενήσουν άνετα τα καθημερινά σας αντικείμενα και ψώνια, ενώ υπεραρκούν για τις αποσκευές του ζευγαριού σε ένα εκδρομικό weekend. Η ποιότητα κύλισης διατηρεί την γνωστή εικόνα, ενώ ο ήχος που φτάνει στην καμπίνα από τον πετρελαιοκινητήρα δεν είναι περισσότερο αισθητός από την βενζινοκίνητη έκδοση και μόνο στο ρελαντί αντιλαμβάνεσαι ενδείξεις τυπικού τρικύλινδρου κραδασμού και ήχο diesel.

οι 54 ίπποι στις 3.800rpm, συνοδεύονται και από 130Nm ροπής (μεταξύ 2.100 και 2.600rpm.), σχεδόν 40Nm επιπλέον του βενζινοκίνητου των 71 ίππων. Φυσικά η επιπλέον ροπή μεταφράζεται σε δυναμικότερες ρεπρίζ που για το ελαφρύ αμάξωμα είναι ευεργετικές. Η συμπεριφορά του στον δρόμο δεν αλλάζει σε σχέση με την βενζινοκίνητη ,υπάρχει στάνταρ το ESP για να μην αφήνει τα δυσάρεστα φαινόμενα όχι μόνο να επεκταθούν αλλά ούτε καν να εκδηλωθούν, ενώ και από φρένα δεν θα ανησυχήσει τον οδηγό του, όντας δυνατά και ανθεκτικά όποτε χρειαστούν. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι προσφέρεται κυρίως ως ένα στιλάτο αγχολυτικό πόλης και σε γενικές γραμμές καταφέρνει να κερδίσει θαυμαστές .
Keywords
Τυχαία Θέματα