Opel Zafira

Το Opel Zafira Tourer συνδυάζει κορυφαία ανάρτηση και τεχνολογία πλαισίου με το έξυπνα προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου πλαισίου FlexRide, προσφέροντας μοναδικά επίπεδα άνεσης και ελέγχου.
Το Opel Zafira Tourer φέρει τον εμπρός άξονα του Insignia. Είναι απομονωμένος από το αμάξωμα, με αποτέλεσμα μειωμένους θορύβους και κραδασμούς. Ο πίσω άξονας ακολουθεί τη φιλοσοφία Astra που συνδυάζει έναν ημιάκαμπτο άξονα με σύνδεσμο Watt. Αποτέλεσμα
κορυφαία οδηγική άνεση και συμπεριφορά.

Όταν στο επαναστατικό αυτό πακέτο προστεθεί και η τεχνολογία πλαισίου Opel FlexRide, το αποτέλεσμα είναι βέλτιστη δυναμική συμπεριφορά. Το σύστημα FlexRide προσαρμόζεται αυτόματα και έξυπνα στις οδικές συνθήκες, την ταχύτητα του αυτοκινήτου στις στροφές, τις κινήσεις του αυτοκινήτου και το οδηγικό σας στυλ, προσφέροντας μέγιστη ευστάθεια. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής από τρία προγράμματα οδήγησης Standard, Tour και Sport. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε το στυλ οδήγησης που προτιμάτε εσείς και η παρέα σας.
Ο κινητήρας Turbo diesel 2.0 CDTI ECOTEC με 121 kW (165 hp) προσφέρεται επιπλέον με το πακέτο τεχνολογίας ecoFLEX, το οποίο συμβάλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου χωρίς να επηρεάζει την απόδοση του κινητήρα. Το πακέτο περιλαμβάνει το σύστημα Start/Stop το οποίο εξοικονομεί καύσιμο με αυτόματη διακοπή της λειτουργίας του κινητήρα όταν δεν χρειάζεται, όπως π.χ. στα φανάρια και το σύστημα ECO Drive Assist το οποίο διαθέτει ένδειξη αλλαγής ταχύτητας "shift-up", ένδειξη του εξοπλισμού που συμβάλει στην κατανάλωση ενέργειας και ένδειξη του ιστορικού κατανάλωσης των τελευταίων 50 χιλιομέτρων.

Η λειτουργία Start/Stop βελτιστοποιεί την κατανάλωση καυσίμου, ιδιαίτερα μέσα στην πόλη. Ο κινητήρας απενεργοποιείται αυτόματα όταν το αυτοκίνητο ακινητοποιείται. Ο κινητήρας ενεργοποιείται πάλι άμεσα με το πάτημα του συμπλέκτη. Το σύστημα ενεργοποιείται/απενεργοποιείται από ένα κουμπί που βρίσκεται στον πίνακα οργάνων. Όταν το σύστημα είναι ενεργοποιημένο και ο κινητήρας δεν λειτουργεί, στο στροφόμετρο εμφανίζεται η ένδειξη "AUTOSTOP", η οποία προειδοποιεί για αυτόματη εκκίνηση. Το σύστημα Start/Stop System χρησιμοποιεί μια προηγμένη γεννήτρια και μια μπαταρία.

Εξοικονόμηση με αέριο. Με το Zafira Tourer 1.6 Turbo CNG (Compressed Natural Gas) μπορείτε να απολαύσετε αυτονομία 530 km με τη χρήση αερίου και άλλα 150 km με το συμπληρωματικό ρεζερβουάρ βενζίνης 14 λίτρων. Ο κινητήρας εγγυάται κατανάλωση 5.6 l/100 km, ενώ οι εξαιρετικά χαμηλές εμπομπές CO2 129 g/km βοηθούν στη διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος. Επιπλέον ο κινητήρας 1.6 Turbo CNG του Zafira Tourer προσφέρει ισχυρές επιδόσεις, 110 kW (150 hp) και 210 Nm μέγιστη ροπή.

Από την άλλη, εάν αποφασίσετε ότι το LPG (Liquid Petroleum Gas) σας ταιριάζει καλύτερα, ο κινητήρας 1.4 Turbo LPG του Zafira Tourer καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες σας. Με 103 kW (140 hp) φτάνετε στην ώρα σας στον προορισμό σας, και δεδομένου της χαμηλότερης τιμής του LPG και της μεγαλύτερης αυτονομίας
Keywords
Τυχαία Θέματα