Ερχονται Χριστούγεννα!

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα. Οι πόλεις σιγά - σιγά μεταμορφώνονται φορώντας τα γιορτινά τους, δένδρα στολίζονται παντού και τα λαμπιόνια ανάβουν κατά χιλιάδες σε όλη την υφήλιο. Η Αθήνα φέτος μπορεί να μην είναι τόσο γιορτινή και λαμπερή λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, που έχει επηρεάσει όλους μας, αλλά το χριστουγεννιάτικο πνεύμα είναι πάντα εδώ. Ας πούμε Καλό Μήνα και Καλά Χριστούγεννα.

Τα γιορτινά τους φορούν εν όψει των Χριστουγέννων μουσεία και ιδρύματα της Αθήνας και διοργανώνουν ποικίλα μπαζάρ για την ενίσχυση των ίδιων ή άλλων σημαντικών φορέων.

Κάνοντας προσφορές σε βιβλία και έργα τέχνης μέχρι εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, κάποιοι από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς οργανισμούς της πρωτεύουσας βάζουν τους Αθηναίους σε κλίμα εορταστικό.

Χριστουγεννιάτικο παζάρι με κεραμικές δημιουργίες, κοσμήματα, χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια, γούρια για το 2013, αλλά και σπιτικά γλυκίσματα πραγματοποιείται στο Μουσείο Μελέτης Νεότερης Κεραμικής (Μελιδώνη 4-6 και Αγίων Ασωμάτων, Θησείο) μέχρι αύριο, Κυριακή. Ώρες: 11.00 πμ. – 8 μμ.

Παζάρι τέχνης (Art shop bazaar) διοργανώνεται στο Ίδρυμα Θεοχαράκη (Β.Σοφίας 9 και Μέρλιν) αυτό το Σαββατοκύριακο με εκπτώσεις μέχρι 70% σε αφίσες, βιβλία, μεταξοτυπίες, κοσμήματα, χριστουγεννιάτικα είδη και έκπτωση 10% στο Café Merlin. Επίσης, από τις 12 – 3 μμ. καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν χειροποίητα στολίδια, αλλά και κοσμήματα ανάλογα με το γούστο του καθενός. Ώρες: 10 πμ. - 6 μμ.

Κοσμήματα και νήματα

Από σήμερα, Σάββατο μέχρι και το τέλος του μήνα το χριστουγεννιάτικο παζάρι του Μουσείου Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη στην Ακρόπολη (Καρυατίδων & Καλλισπέρη 12) υπόσχεται πολλά: Από ειδικές ημέρες μπαζάρ στις 8, 9, 15 και 16 Δεκεμβρίου (9 πμ. -3 μμ) με δώρα, ειδικές τιμές, εργαστήρια, ξεναγήσεις και λαχειοφόρο, εργαστήρια ενηλίκων και εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες. Ώρες: Τετ -Σαβ: 9 πμ. – 3 μμ., Κυρ: 11 πμ. – 4 μμ. (εκτός 3, 4, 25, 26/12).

Αύριο, Κυριακή (11 πμ. – 6 μμ.), και από τη Δευτέρα ως την Παρασκευή (10 πμ. – 3 μμ.), το Μουσείο Μπενάκη, εγκαινιάζοντας το κτίριο της Δωρεάς Μέντη, θα πραγματοποιήσει μεγάλο μπαζάρ, όπου θα διατίθεται προς πώληση το αποθηκευμένο εμπόρευμα της νηματουργίας Μέντη σε προνομιακές τιμές. Παράλληλα, την Κυριακή τα παιδιά θα μπορούν να πάρουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κλωστές, χρώματα και φως» (11 πμ. - 6 μμ.) στο κτίριο της οδού Πειραιώς.

Από σήμερα, Σάββατο έως το Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου το Μουσείο Σπύρου Βασιλείου (Γουέμπστερ 5Α, Ακρόπολη) προσκαλεί φίλους και γνωστούς στο χριστουγεννιάτικο παζάρι του, όπου θα παρουσιαστούν ιδέες για δώρα σε προσιτές τιμές. Τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς του Μουσείου, ενώ το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Θέατρο, κούκλες και παιδιά

Το 3ο παζάρι θεατρικού υλικού από το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (Ε.Κ.Δ.Ι.Θ.) θα πραγ
Keywords
Τυχαία Θέματα